Jonines sutinkantys Jonavoje turės atsisakyti stipriųjų gėrimų | Kas vyksta Kaune

Jonines sutinkantys Jonavoje turės atsisakyti stipriųjų gėrimų

BNS 2016/05/26 17:10
R. Tenio nuotr.

Joninių šventės metu Jonavos rajono teritorijoje nebus prekiaujama stipresniais nei 7,5 procento alkoholio koncentracijos gėrimais – tokiam sprendimo projektui ketvirtadienį pritarė Jonavos rajono savivaldybės taryba.

Draudimas prekiauti stipriaisiais alkoholiniais gėrimais galios visoje savivaldybėje nuo birželio 23 dienos 17 valandos iki birželio 24 dienos 2 valandos. Draudimas, pasak jo rengėjų, galios visiems ūkio subjektams, turintiems atitinkamas licencijas.

Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius tarybos posėdyje teigė, kad nors šis sprendimas visiškai nepažabos girtavimo, tai bus ženklas šventės dalyviams apie principinę miesto nuostatą alkoholio atžvilgiu.

„Mes darome aiškų ženklą, kokių švenčių mes norime. Mes norime švenčių su blaiviais veidais, su saugiais vaikais, kurie nebijo, kad užgrius girtas dėdė“, – kalbėjo M.Sinkevičius.

Jo teigimu, mėginti visiškai uždrausti prekybą alkoholiu šventės metu būtų neprasminga, nes norint pasiekti, kad šventė iš tiesų būtų blaivi, tektų taikyti didžiulę kontrolę.

„Šventės teritorija turėtų būti aptverta 1 kilometro 186 metrų tvora – aklina kaip statybininkų. Turėtų egzistuoti keturi–penki praėjimai su apsauga, kuri žiūrėtų, kas yra įsinešama į šventės teritoriją. Apsauga turėtų tam tikru atstumu stovėti visame tvoros perimetre, nes bus gudročių, kurie permes alkoholį, pačioje teritorijoje turėtų vaikščioti dar nemažiau apsaugos ir policijos, kuri turėtų stebėti, kas ką geria ir ką vartoja. Ir dabar klausimas: ar norėtumėte ateiti į tokią šventę?“ – svarstė Jonavos meras.

Liberalų sąjūdžio frakcija pateikė siūlymą taikyti draudimą bet kokiai prekybai alkoholiu Joninių renginių vietoje ir šventės metu neišduoti vienkartinių licencijų alkoholiniams gėrimams ir drausminti juos įsinešusius į šventės vietą.

„Priėmus šį sprendimą, toks, koks jis yra dabar pateiktas, labai abejoju, ar mes pasieksime rezultatą, nes iš principo prekyba Joninių šventėje, tokia, kokia ji buvo anksčiau, ji išlieka ir dabar. Tai reiškia, kad čia bus prekiaujama alkoholiu iki 7,5 koncentracijos. Tai reiškia, kad galimybė prisigerti šventėje ir toliau išlieka, nes realiai keturi bokalai septynių procentų alaus tokią būseną leistų pasiekti“, – pristatydamas siūlymą kalbėjo liberalas Remigijus Osauskas.

Jo teigimu, savivaldybė atrodys keistai, kai Joninių šventėje žmonės galės vartoti silpnąjį alkoholį, tuo tarpu į Jonavos rajono pakraštyje esantį restoraną atvykę svečiai neturės teisės nusipirkti taurės vyno.

Atmetę liberalų siūlymą, tarybos nariai pradiniam sprendimo projektui pritarė vienbalsiai.

Joninių slėnyje Jonavoje vykstanti šventė kiekvienais metais sutraukia tūkstančius lankytojų.

Šį pavasarį apriboti prekybą alkoholiu mėgino ir kaimyninė Kauno savivaldybė, kuri svarstė tradicinėje Kazimiero mugėje silpnaisiais alkoholiniais gėrimais leisti prekiauti tik išsinešimui. Vis dėlto likus kelioms savaitėms iki renginio buvo nuspręsta draudimą atšaukti.

Prekybą alkoholiu miesto šventėse nuo šių metų gegužės 1 dienos yra uždraudusi Tauragės rajono savivaldybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA