„Šančių siaubūnas“ siautėjo ne tik Šančiuose | Kas vyksta Kaune

„Šančių siaubūnas“ siautėjo ne tik Šančiuose

Picerijos savininko nuotr.

Praėjusią savaitę Aukštųjų Šančių gyventojai galėjo lengviau atsikvėpti, mat maždaug mėnesį jiems nedavęs ramybės vyras buvo sulaikytas. Pasirodo, jis ramybės nedavė ne tik Šančiuose, bet ir Dainavos rajone.

Į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi verslininkas, kurio picerijoje „Šančių siaubūnu“ pramintas vyras spėjo apsilankyti prieš sulaikymą.

„Jis ryte sugadino tas padangas, paskui apie pusę dvylikos atėjo pas mus į piceriją Krėvės prospekte ir užsisakė picą“, – pasakojo vyras.

Pasak jo, „Zienius“, užsisakęs picą, neatėjo jos atsiimti dar kelias valandas. „Aš išvažiavau apsipirkti, tai buvo apie 16 valandą, galbūt truputį po. Parsirado su trenksmu jis. Sako, ko čia nepatenkinti, kad nepasiėmiau picos“, – apie konflikto pradžią pasakojo verslininkas.

Tuo metu dirbusi jo žmona, picerijos bendrasavininkė, pašildė prieš tai neatsiimtą picą ir, kai norėjo ją atiduoti, vyras ir vėl buvo dingęs. O sugrįžęs buvo itin nepatenkintas.

„Tuo metu aš grįžau (iš apsipirkimo, red.), per tarnybinį įėjimą prekes išsikraudinėju… Girdžiu kažkas staugia baisiausiu balsu. Jis pradėjo šokdint mano žmoną, grasint įvairiais žodžiais… Padėjo gąsdint, kad sumuš, pasikvies draugus, kad pažįsta daug visokių įtakingų, nu kaip tokie būna tokiais atvejais“, – pasakojo vyras.

Verslininko nuomone, „Zienius“ šių įvykių metu buvo apsvaigęs nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų. „Nežinau kaip ten iš tikrųjų, aišku turėtų nustatyt čia… Bet jis buvo visiškai neadekvatus ir nevaldomas“, – teigė jis ir pridūrė, kad, nors ir buvo kurį laiką aprimęs, pamatęs jį, „Zienius“ vėl pradėjo rėkti.

Konflikto metu verslininkas skambino apsaugos tarnybai, kuri nesureagavo ir iškvietė policijos pareigūnus. Tiesa, kol jie atvyko, „Zienus“ jau buvo spėjęs pabėgti.

Portalui „Kas vyksta Kaune“ kaunietis pasakojo, kad konflikto metu „Zienius“ iš pradžių apgadino, o paskui ir visiškai išlaužė picerijos duris, numetė kasos, kavos aparatus, išmėtė produktus. Picerijai padaryta žala matosi nuotraukose, kuriomis su redakcija pasidalino pats picerijos savininkas.

Tiesa, vyras teigė, kad labiausiai šioje situacijoje jį nustebino policijos pareigūnų darbas.

„Pareigūnai atvyko gan operatyviai, bet labai vangiai dirbo“, – pasakojo vyras. „Iškvietė tyrėją ir ekspertą, kad nufotografuotų, antspaudus paėmė. Užfiksavo viską, bet buvom palikti be priežiūros, apsaugos beveik valandą, kol vėl atvažiavo. Tai mes ir sakom, jis apibėgs aplinkui ir gali ką nors padaryt, maniakas, beprotis gi…“ – teigė jis.

Taip pat vyrą apstulbino skambutis, kurio kitą dieną sulaukė iš policijos pareigūnų. „Paskambino moteriškė iš policijos kitą dieną, pasiklausė situacijos ir iš pradžių taip labai įdomiai buvo, nes vos ne norėjo atgrasint nuo tos bylos“, – pasakojo jis.

„Sako tai ką, jums čia jokių nuostolių nepadarė, jūs jau susitvarkėt viską? Pradėjo šnekėt, kad čia gal nereikia nieko daryt, atsiimkit vos ne pareiškimą, man taip davė suprast“, – teigė verslininkas.

„Ir paskui sako, kad tyrėjas kai buvo atvažiavęs, žmona kai davė parodymus, sakė, kad negalėtų jo („Zieniaus“, red.) atpažint. Sakau palaukit, kaip ji neatpažintų, jei pati per 10-15 minučių prisėdus prie kompiuterio surado tą nusikaltėlį?“ – pasakojo vyras.

Vyrą taip pat nustebino, kad paskirta tyrėja penktadienį 16 valandą neatsiliepė nei darbo, nei mobiliuoju telefonu. „Gal jie ten anksčiau darbą baigė penktadienį, bet bent galėtų atskambint“, – stebėjosi jis.

Tuo tarpu Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovų teigimu, pažeidimai Kauno apskrities VPK Kauno miesto Dainavos policijos komisariate užfiksuoti.

„Pareiškimas buvo priimtas, atliktos apklausos. Šiuo metu sprendžiamas klausimas dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo“, – teigė jie.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog Kauno apskrities VPK Kauno miesto Panemunės policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pradurtų padangų, o įtariamasis sulaikytas dviems mėnesiams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA