„Laisvės piknikas” prasideda: laukiama atvykstant Prezidentės | Kas vyksta Kaune

„Laisvės piknikas” prasideda: laukiama atvykstant Prezidentės

delfi.lt 2016/05/24 16:43
DELFI nuotr.

Antradienio popietę pakaunėje, A. Stulginskio universiteto aikštynuose prasidėjo „Laisvės piknikas“. Tai žurnalisto ir visuomenininko Andriaus Tapino įkvėptas pilietinis festivalis, kuris gimė iš energingų žmonių nenoro taikstytis su baimės jausmu, kuris vis dar gajus Lietuvos regionuose.

[galerija kiek=””]

Renkasi dalyviai

„Oras šiandien geriausias mūsų sąjungininkas”, – DELFI teigė renginio vedėjas Paulius Ambrazevičius.

Prieš renginį keletas aktyvistų išskleidė plakatus su gan neaiškiais kaltinimais A. Tapinui, tačiau renginio oprganizatoriaus nuotaikos tai nesugadino. Pačioje šventės pradžioje pasirodė ir Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

„Kritika yra demokratijos variklis”, – kalbėjo V. Makūnas.

Renginio dalyviai, tarp kurių buvo ir gerai žinomų politikų pradėjo rinktis dar prieš 16 val.

Neįsileido

„Baimė viešai kalbėti. Baimė mąstyti kitaip. Baimė netekti darbo dėl vietiniam valdininkui neparankios nuomonės. Baimė nepataikyti į natą. Net 27-aisiais Nepriklausomybės metais laisvė vis dar nėra duotybė, dėl jos vis dar reikia kovoti, nenuleisti rankų ir nebijoti. Prezidentas Kazys Grinius sakė – „kalbėti apie demokratiją, kovoti už demokratiją gali būti tik per vėlu, niekad ne per anksti“, – į renginį kvietė organizatoriai.

„Laisvės pikniką“ žinomas žurnalistas nusprendė surengti po to, kai jam nebuvo leista surengti susitikimo su Kauno rajono Ringaudų gyvenvietės atstovais. A.Tapinas teigia, kad susitikimas neįvyko Kauno rajono merui socialdemokratui Valerijui Makūnui uždraudus suteikti jam patalpas.

„Laisvės pikniko“ idėją palaiko ir festivalyje gros tokie žinomi Lietuvos muzikantai kaip Andrius Mamontovas, Jurgis Didžiulis, Monika Linkytė, „Freaks on Floor“, „Colours of Bubbles“, Vidas Bareikis, Aleksandras Makejevas, Arvydas Vilčinskas ir kiti.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA