Prieš prasidedant „Laisvės piknikui” meras skelbia komentarą | Kas vyksta Kaune

Prieš prasidedant „Laisvės piknikui” meras skelbia komentarą

R. Tenio nuotr.

Prieš prasidedant daug dėmesio sulaukusį „Laisvės pikniką”, Kauno r. savivaldybės meras Valerijus Makūnas išplatino komentarą, dalinamės juo su skaitytojais.

Kauno r. savivaldybės meras Valerijus Makūnas:

„Piliečiai turi teisę kritikuoti valdžią, tai sveikos visuomenės požymis. Todėl idėja surengti „Laisvės pikniką“ yra sveikintina iniciatyva.

Gaila tik, kad pretekstu padiskutuoti apie laisvę tapo nemalonus incidentas. Esu tiesiogiai išrinktas meras, todėl jaučiu atsakomybę už tai, kas vyksta Kauno rajone. Žinoma, didelėje savivaldybėje visko pasitaiko,  o neklysta tik tas, kas nedirba.

Dėl incidento su kultūros darbuotoja viešai atsiprašiau.

Būtų tik gerai, kad tokie festivaliai vyktų ne rinkimų kampanijos metu ir tarnautų visuomenei, o ne vienai ar kelioms prie renginio prisišliejusioms partijoms. Taip pat norėtųsi viešojoje erdvėje matyti mažiau įžeidinėjimo, smerkimo, žeminimo, daugiau konstruktyvių siūlymų.

Politikams turi būti taikomi didžiausi reikalavimai, tačiau atsakomybę privalome jausti kiekvienas. Žurnalistai taip pat. Gerbiu Andrių Tapiną, todėl nustebau, kad šioje istorijoje net nebuvo pamėginta išklausyti antrą pusę, nors to reikalauja žurnalistų etikos pradžiamokslis.

Viešojoje erdvėje buvo paskleistos žinios, neva Kauno rajonas – vos ne Šiaurės Korėja. Ar taip yra iš tiesų? Iš diktatoriškų valstybių žmonės bėga, o į Kauno rajoną noriai keliasi jaunos šeimos, net nespėjame statyti darželių. Kauno rajone, skirtingai negu visoje Lietuvoje, gyventojų skaičius sparčiai didėja. Ketvirtus metus esame geriausiai įvertinti ir pagal savivaldybių indeksą.

Tai gal ne taip jau čia viskas baisu?”

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA