Tiriama didžiulė cukraus afera, tarp įtariamųjų – T.Barščio sūnėnas | Kas vyksta Kaune

Tiriama didžiulė cukraus afera, tarp įtariamųjų – T.Barščio sūnėnas

delfi.lt 2016/05/24 09:11
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) grobstymo bendrovei „Kauno grūdai“ perkant lenkišką cukrų. Įtariama, kad per kelis mėnesius tokiu būdu buvo pasisavinta daugiau nei 389 tūkstančių eurų PVM.

FNTT šį tyrimą pradėjo dar praėjusių metų pabaigoje. Tiriama bendrininkų grupės 2014 m. veikla.

Oficialiai galimais nusikaltimo organizatoriais įvardijami trys asmenys: du „Kauno grūdų“ darbuotojai – pardavimų vadovas Baltijos šalims N. Aukštuolis ir vadybininkas P. Panavas bei bendrovėje „Įmonių steigimas“, užsiimančioje įmonių steigimu ir įregistravimu, dirbęs A. Remeika.

„Kauno grūdai“ didžiuliais kiekiais perka cukrų iš Lenkijos.

Įtariama, kad tuo ir galėjo būti pasinaudota bandant nuslėpti mokesčių. Įtariama, kad šio plano įgyvendinimui bendrininkai įsteigė tris fiktyviais įmones. Jų vadovais ir akcininkais buvo paskirti 5 asocialūs asmenys.

Beje, P. Panavas yra įmonių grupės „Kauno grūdai“ valdybos pirmininko ir pagrindinio akcininko Tautvydo Barščio sūnėnas.

Tyrimo metu nustatyta, kad fiktyvių bendrovių „vadovus“ – teistus asmenis, narkomanus – parinko juos pažįstantis P. Panavas. Vėliau, pradėjus tyrimą, pareigūnams šiuos „direktorius“ teko rankioti įvairiose narkomanų landynėse.

Pareigūnų duomenimis, „Kauno grūdai“ ėmė pirkti lenkišką cukrų per tarpininkus – minėtas fiktyvias bendroves.

21 procento PVM Lietuvos biudžeto nepasiekdavo. Šių įmonių vardu buvo išrašyta cukraus pardavimo sąskaitų-faktūrų už 2,2 mln. eurų. Tokiu būdu galėjo būti pasisavinta daugiau nei 389 tūkst. eurų mokesčių.

Pasak pareigūnų, sunku patikėti, kad milijoniniai sandoriai buvo atliekami nežinant „Kauno grūdų“ vadovams, tačiau niekam iš jų įtarimai nepareikšti, nes tam nerandama pagrindo. Įmonių grupės „Kauno grūdai“ vadovai teigia nieko apie šią aferą nežinoję.

Už didelės vertės sukčiavimą ir apgaulingą apskaitą gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA