„Kaunas Hanza dienos 2016“ kauniečių akimis | Kas vyksta Kaune

„Kaunas Hanza dienos 2016“ kauniečių akimis

Skaitytojų nuotr.

„Kaunas Hanza dienos 2016“ – Kauno ir kauniečių šventė, tad portalas „Kas vyksta Kaune“ kvietė visus norinčius fiksuoti šventę per savo objektyvus ir dalintis smagiausiomis akimirkomis.

Džiaugiamės, nes dalyvavote itin aktyviai ir dalinotės ne tik nuotraukomis, bet ir filmuota medžiaga. Na o geriausiais vaizdais dalinamės su portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojais.

Taip pat pasinaudojome proga ir paklausinėjome šventės svečių, ką jie mano apie tai, jog Hanza dienos ir Kauno miesto gimtadienis jau keletą metų vyksta vienu metu, mat anksčiau šios šventės buvo švenčiamos atskirai.

Dauguma apklaustųjų teigė, jog jiems didelio skirtumo nėra ir džiaugėsi, kad renginys kasmet vis gerėja.

„Man labai patinka. Sujungė tai sujungė, gal ir gerai – pinigų sutaupo. Nors…“ – svarstė Vilniaus gatvėje kalbinta kaunietė.

Kitų nuomone – dviejų švenčių sujungimas miestui nieko gero nedavė. „Nežinau kaip ten su ta Hanza, kada ji švenčiasi pagal taisykles, bet šiaip tai nesąmonė. Miesto šventė yra miesto šventė, o ne pirklių kažkokių…“ – teigė jie.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog Kauno miesto dienos buvo švenčiamos nuo 1999-ųjų, kai oficialiu miesto gimtadieniu pripažinta gegužės 20-oji.

Kauno gimtadienį ir Hanza dienas sujungti nuspręsta 2014-aisiais. Tuometinis Kauno miesto meras A. Kupčinskas teigė, jog taip padaryta norint sukurti miesto šventei tapatybę ir išskirtinumą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA