Hanza dienų metu kauniečiai ilsėjosi neįprastose vietose | Kas vyksta Kaune

Hanza dienų metu kauniečiai ilsėjosi neįprastose vietose

R. Tenio nuotr.

Žmonės, kurie pakibę virš vandens pakabintame hamake jaučiasi bene laisviau, nei vaikščiodami ant žemės. Tai – „kabom.lt“ komanda, šeštadienį stebinusi praeivius savo vizualine instaliacija prie Vytauto Didžiojo tilto.

Pirmąkart lietuviai kabančius hamakus turėjo progą išvysti Vilniuje vykusių kultūros naktų metu, o pasirodymas Kaune – antrasis visoje Lietuvoje.

Pasak vieno iš vizualinės instaliacijos dalyvių ir organizatorių, Andriaus, pakibti hamake virš vandens leidžiama ne kiekvienam „Labai daug norinčių būtų ir negalėtume spėt… Ir čia daugiau technikos reikia mokėti – kaip perseginėt karabinus ir panašiai“, – pasakojo jis. „Dėl to žmonėms gali būt labai sudėtinga.“

Nors hamakuose kaboti leidžiama tik profesionalams, vis tiek pasitaiko tokių, kurie vos pakilę apsigalvoja ir prašosi atgal. Tiesa, tokių – mažuma. Kiti hamakuose jaučiasi itin laisvai.

„Iš pradžių tie, kurie bijo, nusigauna iki hamako ir tiesiog kybo įsikibę viskuo“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo Andrius.

„Tie, kas jaučiasi laisviau – tiesiog ilsisi, kas dar laisviau – gitaromis groja. Na o yra ir tokių, kurie pakibę pasikabina stalelį ir pasigamina, pavyzdžiui, kavos“, – teigė jis ir pridūrė, kad tam šįkart neužteko laiko.

Pasak Andriaus, laiko reikia ir visiems reikiamiems leidimams gauti. „Viską būtina susitvarkyt, net ir tai, kad, tarkim, leistų va prie to medžio prisirišt“, – teigė jis. „Leidimų negaunam tik jei yra per mažai laiko tam, kad viską paaiškintumėm“, – teigė vyras.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog ši meninė instaliacija – tik vienas iš festivalio „Kaunas Hanza dienos 2016“ renginių. Išsamią renginių programą rasite mūsų renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA