Keliaujantieji į Kuršių neriją autobusu sutaupo ir dvigubai | Kas vyksta Kaune

Keliaujantieji į Kuršių neriją autobusu sutaupo ir dvigubai

„Kautros“ nuotr.

Šįmet keliaujantiems į Kuršių neriją automobiliu, teks gerokai paploninti piniginę – automobilių įvažiavimo, vadinamajam ekologijos mokesčiui pakilus iki 20 eurų, pradėta teigti, kad nuo šiol į šį kurortą galės patekti tik turtingiausieji.

Juolab, kad mokesčių sąrašas, norintiems atvykti į šį rojaus kampelį ir taip nemažas: prisideda kelto mokestis – 11,05 eur. lengvajam automobiliui, parkingas Nidoje 3,5 eur./parai stovėjimo aikštelėje, o kur dar kuras. Daugeliui šeimų tokios išlaidos tampa neįkandamos.

Keliauti autobusu – dvigubai pigiau

Palyginkime 4 asmenų (2 suaugusieji ir du vaikai iki 7 m.) šeimos išlaidas keliaujant automobiliu ir vykstant autobusu.

Perkant Šeimos bilietą, autobusu kelionė į vieną pusę kainuos 25 eurus, jei vyks du suaugę asmenys ir du vaikai iki 7 m. amžiaus. Papildomų mokesčių nėra. Beje, perkant bilietus pirmyn/atgal – už atgalinį bilietą sumokama 20% mažiau. Tad viso už kelionę pirmyn atgal šeima sumokėtų apie 45 eurus.

Taigi, vykstant automobiliu 4 asmenų šeimai (du suaugusieji ir du ikimokyklinukai), savaitę pailsėti, Nidoje pirmyn/atgal susidaro beveik 90 eurų.

Vykstant autobusu kaina 45 eur.

Be to vykstant „Kautros“ autobusu galima vežtis dviračius nemokamai. O Nidoje dviračių nuoma 4 asmenims valandai atsieis 12 eurų, o dienai – 40 eurų. Tad vežantis savo dviračius keliauti ir pigiau, ir paprasčiau. Be to, juk ne kiekvienas turi dviračių laikiklius ant automobilių, o norint juos įsigyti – tektų dar papildomai išlaidauti. Tad, vykstantieji autobusu sutaupo daugiau, nei dvigubai.

„Esu užkietėjęs dviratininkas, tad neįsivaizduoju atostogų be minamų pedalų. Galimybė keliauti autobusu ir kartu gabentis dviratį man atrodo nuostabi, juk atvykus į Nidą nereiks kloti didžiulių sumų už dviračių nuomą, o nepralėkti dviračių trasa, sujungiančią Nidą, Preilą, Pervalką, Juodkrantę, Smiltynę, ir užimančią 52 km – būtų didžiulis kokybiškų, pažintinių atostogų praradimas“, – pastebėjo dažnai į pajūrį poilsiauti vykstantis dviratininkas Linas Vainius.

Keliaujant autobusu į Kuršių neriją atkrinta ne tik galybė mokesčių, išsisprendžia ir varginanti laukimo problema, nes autobusams netenka ilgai lūkuriuoti eilėje prie kelto.

Vasaros sezono metu sekmadieniais būna nusidriekusios kilometrinės eilės, automobiliams stovėti tenka net po kelias valandas.

kelioneinida

Populiarėja šeimos bilietas

„Daugiavaikei mūsų šeimai, kurią sudaro 5 asmenys, atostogoms būna skirtas ribotas biudžetas, vykstant autobusu, sutaupome dvigubai. Keliaujant, tėčiui nereikia vargti vairuojant, o aš pamiršau erzinančius laukimus prie kelto su įsiaudrinusiais vaikais – to nebeliko. Visi galime tiesiog atispūsti ir grožėtis vaizdais pro langą, naršyti internete, vaikai itin pamėgo žiūrėti animacinius filmukus“, – apie pamėgtą kelionę autobusu pasakojo kaunietė Rima.

Šeimos bilietą įsigyti gali 3 – 6 asmenų grupė, kurioje 1 – 2 suaugę asmenys ir bent vienas iki 18 m. vaikas. Du vaikai iki 7 m. amžiaus važiuoja nemokamai.

„Šeimos bilietu skatiname keliauti ir poilsiauti visą šeimą kartu. Siekiame, kad kelionės metu visi bendrautų, mėgautųsi buvimu, o vykstant automobiliu, vienas iš tėvų visada būna už vairo, tad negali skirti pakankamai dėmesio šeimai. Beje, vaikams šiais laikais keliauti į kitus miestus autobusu jau tampa atrakcija, tad tai tik dar labiau padaro kelionę patrauklia”, – tikino „Kautros“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

Prisideda prie taršos mažinimo

Europos aplinkos agentūros duomenimis, aplinkos teršimas transporto išmetamosiomis dujomis lieka pagrindinė problema, siekiant nuslopinti šiltnamio efektą, o kelių transporto priemonių išmetami teršalai sudaro 93 proc. visų transporto priemonių išmetamų teršalų.

„Paskaičiuokite, jei visi tie 76 keliautojai važiuotų ne nauju dviaukščiu autobusu, o nuosavais automobiliais, tarkim sėdėtų po du, tai sudarytų daugiau kaip 35 automobilius, kurie išmestų į aplinką žymiai daugiau teršalų, nei vienas autobusas”, – sakė L. Skardžiukas.

Autobusas yra ekologiška transporto priemonė, tad keleiviai neturi mokėti jokių ekologijos mokesčių.

Keliauti „Kautra“ siūlo naujais autobusais su kondicionieriumi, tualetu, patogiomis sėdynėmis, kuriuose galima naudotis  nemokamu internetu, elektros rozetėmis.

Nuo birželio 1 dienos  „Kautra“ planuoja į Kuršių neriją keliaujantiems pateikti naują dviaukštį, modernų autobusą, kuriame veiks „Login 2016” apdovanojimams, kaip „Metų inovacija“, nominuotas unikalus sprendimas – media centras: savo išmaniuose įrenginiuose galima nemokamai žiūrėti naujausius filmus, klausyti muzikos, skaityti el. žurnalus, veikia bevielis 4G internetas.

Į naują autobusą tilps 76 žmonės.

Naujasis autobusas bus komfortabilus keliauti ir žmonėms, turintiems fizinę negalią ir judantiems su vežimėlu, šiems keleiviams įrengtas patogus įvažiavimas į autobusą ir speciali vieta viduje.

Iš laikinosios Kauno autobusų stoties į Kuršių neriją kasdien 08:30 val. išvyksta vienas autobusas. Esant dideliam poreikiui sezono metu pirmadienį ir sekmadienį paleidžiamas papildomas autobusas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA