Pirmoji elektroninė apykojė teko Kauno rajono gyventojui | Kas vyksta Kaune

Pirmoji elektroninė apykojė teko Kauno rajono gyventojui

BNS 2016/05/19 22:31
Policijos nuotr.

Klaipėdos teismas ketvirtadienį įtariamajam vagystėmis skyrė naują kardomąją priemonę – intensyvią priežiūrą penkiems mėnesiams.

Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, tai pirmas kartas, kai bus taikoma įtariamojo kontrolė panaudojus elektroninę apykoję.

R.T. su dar dviem bendrais įtariamas praėjusių metų pabaigoje pavogęs du automobilius. Įtariama, kad vyrai visų pirma išsinuomodavo automobilį, tuomet pasigamindavo jo raktelio kopiją ir vėliau įvykdydavo vagystę. Dėl šių nusikalstamų veikų Klaipėdos apygardoje atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Nuo pernai lapkričio R.T. buvo skirta kardomoji priemonė – suėmimas. Tačiau nuo penktadienio Kauno rajono gyventojas įsipareigoja dėvėti elektroninę apykoję, kuri stebės, ar įtariamasis nuo 20 val. iki 6 val. bus tik savo gyvenamojoje vietoje ir beveik pusmetį nesilankys jam draudžiamose vietose.

Prietaisas gali fiksuoti ne tik, ar įtariamasis nustatytu laiku yra savo namuose, bet ir kur jis juda išėjęs už namų teritorijos ribų. Ant įtariamojo kojos tvirtinamas specialus įtaisas realiu laiku parodys jo judėjimo kryptį, duomenys bus perduodami tiesiai į specialią programinę įrangą, kurią stebės policijos pareigūnai. Prižiūrėtojai virtualiuose žemėlapiuose galės matyti įtariamojo maršrutą, žymėti draudžiamas arba leidžiamas buvimo zonas, stebėti, ar jis laikosi jam sudarytos dienotvarkės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA