Kauniečiai: nebežinome ką daryti, ruošiamės budėti naktimis | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai: nebežinome ką daryti, ruošiamės budėti naktimis

Kas vyksta Kaune nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau dvi savaitės kaip stebi situaciją Aukštuosiuose Šančiuose. Gyventojai vis informuoja apie išpuolius jų kieme. Ir jie atrodo bent kol kas nesiliaus, nes praėjusią naktį nukentėjo keliasdešimties gyventojų turtas.

Kaip pasakoja gyventojai, neramumai prasidėjo prieš gerą mėnesį. Iš pradžių medžius pjovęs, vėliau prie grasinimų perėjęs vyriškis, kaip įtaria kauniečiai, naktį griebėsi jų automobilių niokojimo. Keliasdešimčiai automobilių, stovėjusių daugiaubučio aikštelėje, supjaustytos padangos. Vieniems automobiliams peiliu pradurtos dvi, kitiems visos keturios padangos.

Ketvirtadienio rytą į darbus skubėję gyventojai net išsikvietė mobilią ratų taisyklą, kuri tvarkė pradurtus ratus.

Kalbinti gyventojai teigia, kad jau nebežino ką daryti ir ko laukti iš buvusio kaimyno. Jie tikina, kad reikės tartis su gyventojais ir pradėti naktimis budėti.

„Gal vieną naktį automobiliai bus padegti, ar dar kas šaus į jo galvelę“, – su nerimu artimiausių naktų laukia Prancūzų ir aplinkinių gatvių gyventojai.

Kauno policija portalui „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad apie minėtus atvejus gauti kauniečių pranešimai. Vienas pareiškimas užregistruotas po savaitgalio, dėl jo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimų, o šiandien pasipylė pareiškimai dėl turto sugadinimo, kai ryte žmonės rado automobilius supjaustytomis padangomis.

Pareigūnai teigia, kad vyksta minėto vyriškio paieška, glaudžiai bendradarbiaujama su gyventojais ir viešų paslaugų tiekėjais, kad pamačius „Zienių“, apie jį iš karto praneštų.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, vyriškis savo feisbuko paskyroje dalinasi savo žygdarbiais.

Gyventojai, kurie pažįsta minėtą vyriškį teigia, kad jis gali slėptis kokioje landynėje ir pareigūnams bus sunku jį surasti, nes jis turi gerą nuovoką.

Kaip pagrindinę vyriškio problemą kalbinti vietos gyventojai įvardina nestabilią psichinę būseną.

„Kažkada, dar prieš įkalinimo įstaigą, jis gyveno dabartiniame autoservise. Grįžęs iš jos, įsivaizduoja, kad kažkada priklausiusi teritorija yra jo, todėl jis čia tvarką įvedinėja. Vieną savaitgalį medžius pjovė ir grasino žmonėms, dabar – sugadintos padangos. Ko tikėtis toliau, neaišku“, – apie situaciją pasakojo gyventojas.

Prancūzų gatvės gyventojai nurodė, kur dabar glaudžiasi minėtas vyriškis ir atvedė prie vaizdingoje vietoje, ant šlaito stovinčio kelioninio namelio. Šalia jo, aptverta teritorija su lauko kiemu, sukrautais rąstais. Tiesa, vyriškio, kaip ir buvo galima tikėtis, nebuvo.

Šalia „buveinės“ sutikta moteris teigė, kad yra girdėjusi, kad vyriškis turi visą „bandą“, su kuria krečia negerus darbelius.

„Vajezau vajezau, nejaugi tai bus jo darbas?“, – papasakojus apie naktinį išpuolį Prancūzų gatvėje, galvą kraipė pagyvenusi moteris.

Šioje vietoje reguliariai pravažiuoja ir policijos pareigūnai, kurie ieško įtariamojo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA