Kodėl Vilniaus oranžiniai dviračiai geresni nei Kauno? | Kas vyksta Kaune

Kodėl Vilniaus oranžiniai dviračiai geresni nei Kauno?

R. Tenio nuotr.

Trečiadienį pristačius ilgai lauktus oranžinius dviračius, kuriuos kauniečiai ir miesto svečiai galės naudoti Kauno mieste, pasigirdo ne viena skeptiška nuomonė dėl šio projekto. Pirmiausiai pastebima, kad dviratis yra visiškai pririštas prie žmogaus išmaniojo telefono, tad jam nusėdus, norint palikti dviratį, pradžioje gali tekti ieškoti telefono įkrovimo galimybės.

Jau rašėme, kad šiuo metu miesto centre įrengta per dvidešimt nuomos punktų, kuriuose kauniečių jau laukia 150 oranžinių dviračių. Tačiau pastebima, kad nuomos sistema kur kas mažiau modernesnė ir labiau sudėtinga nei jau veikianti Vilniuje.

citybee jcdecaux 2

Portalas „Kas vyksta Kaune“ bando palyginti Kauno ir Vilniaus dviračių nuomos sistemą.

Kaune naudotis galės tik kai kurių telefonų naudotojai

Jau paskelbta, kad dviračių nuomos paslauga bus teikiama įsigijus abonementą elektroniniu būdu. Jį aktyvuoti galima tik per išmanųjį „Android“ arba „Iphone“ telefoną. Ten pat atliekamos ir mokėjimo operacijos. Tiesa, kol kas veikia tik „Android“ programėlė, o „Apple“ vartotojai paslauga galės naudotis nuo birželio 1-osios. Dviračiai atrakinami ir užrakinami tik naudojantis mobiliąja programėle. Tad be mobilaus telefono su išmaniąja programėle dviračiu pasinaudoti nepavyks. Taip pat, jei jūsų telefonas netikėtai išsikraus. Dviračių išsinuomoti negalės ir kauniečiai bei miesto svečiai, kurie naudojasi įprastu mobiliuoju telefonu, ar pas juos įdiegta „Blackberry“ ar „Windows“ operacinė sistema.

citybee jcdecaux 3

Telefone taip pat turi veikti „Bluetooth“ funkcija, fotoaparatas.

Narystės kaina – analogiška

Vilniuje, norint pasinaudoti dviračiu, reikia turėti Vilniečio ar kito tipo kortelę, kuri susiejama su narystės paskyra. Norint pasinaudoti dviračiu, tereikia perbraukti kortele, o ekrane stebėti, kuris dviratis skirtas jums. Mokėjimus už narystę, skirtingai nuo Kauno, galima atlikti ir kiekviename dviračių stovėjimo terminale. Pasinaudojus dviratį, jis tiesiog pastatomas į laisvą vietą stove, kuri užrakina dviratį.

Norint naudotis dviračiais, tiek Vilniuje, tiek Kaune reikia užsisakyti narystę. 3 parų bilietas kainuoja 2,9 eur, mėnesio – 3,9 eur, sezono narystė atsieis 19,9 eur.

Dviračių nuomos laikas skaidomas pusvalandžiais, o pirmas pusvalandis nemokamas. Už sekančius pusvalandžius, jei nespėjamas pakeisti dviratis, tenka mokėti papildomai: už antrą pusvalandį mokama 0,39 eur., už trečią – 1,39 eur., už ketvirtą ir visus sekančius – 3,39 eur.

Kauno dviračių nuomos procesas – itin sudėtingas

Portalas „Kas vyksta Kaune“ praktiškai išbandė, kaip veikia naujoji dviračių nuomos sistema Kaune.

Pirmąją sistemos veikimo dieną su „Android“ telefonu nepavyko susikurti paskyros. Ją teko aktyvuoti per kompiuterį. Susikūrus paskyrą ir aktyvavus mokėjimo kortelę, teko įsijungti „Bluetooth“ funkciją, kuri atrakino elektroninę dviračio spyną.

citybee jcdecaux 1

Pasinaudojus dviračiu, išmanioji programėlė paprašė ne tik įsijungti „Bluetooth“, bet ir fotoaparatą. Paliekant užrakintą dviratį, kiekvieną kartą reikia nufotografuoti elektroninę spyną. Ši nuotrauka yra įrodymas, kad jūs dviratį prirakinote tinkamai.

Tiesa, prirakinti dviračio iš pirmo karto nepavyko, nes nesuveikė „Bluetooth“ funkcija. Teko programėlę perkrauti ir įjungti iš naujo.

Susidūrus su techniniais nesklandumais prirakinant dviratį, užtruko penkias minutes.

Kaip vieną iš sistemos trūkumų galima įvardinti, kad dviračių nuomos sistema valdoma per mobilųjį telefoną, kuriam būtinas interneto ryšys. Taip pat reikia būti tikriems, kad dviračio naudojimosi metu išmanusis telefonas neišsikraus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA