Seimui siūloma leisti golfo išlaidas priskirti reprezentacinėms sąnaudoms | Kas vyksta Kaune

Seimui siūloma leisti golfo išlaidas priskirti reprezentacinėms sąnaudoms

BNS 2016/05/17 18:26

Parlamentarai spręs, ar reprezentacinėms sąnaudoms leisti priskirti su golfu susijusias išlaidas.

Seimas antradienį po pateikimo priėmė svarstyti Pelno mokesčio įstatymo pataisą, kurią savo parašais parėmė įvairioms parlamentinėms frakcijoms priklausantys 30 Seimo narių. Tokia pataisa per pastaruosius šešerius metus teikiama trečią kartą.

Pataisas pristatęs socialdemokratas Mindaugas Bastys tikino, kad priėmus pataisą būtų nustatyta tvarka kokiais atvejais su golfu susijusios išlaidos būtų pripažįstamos reprezentacinėms.

„Bus nustatyti specialūs reikalavimai. Nebus taip, kad automatiškai visos išlaidos, kurios susijusios su golfu, bus įskaitytos kaip reprezentacinės“, – teigė M.Bastys.

Pasak jo, golfo plėtra būtina, nes ši sporto šaka nuo 2016 metų yra olimpinė, o iniciatyvą su golfu susijusias išlaidas priskirti reprezentacinėms sąnaudoms remia Kūno kultūros ir sporto departamentas ir Olimpinis komitetas.

„Darbietis“ Vydas Gedvilas, kuris analogišką įstatymo pataisą teikė 2012 metais, tvirtino, kad golfas yra labai naudingas, nes stiprina sveikatą.

„Tyrimais yra įrodyta, kad žaisdamas golfą žmogus gyvena ilgiau iki 12 metų. Tai puiki prevencinė priemonė širdies kraujagyslių sistemai reguliuoti“, – teigė parlamentaras, pasak kurio, šiemet į olimpines žaidynes tikriausiai vyks ir vienas lietuvis.

Dabar įstatymas reprezentacinėms sąnaudoms neleidžia priskirti medžioklės, žvejybos, plaukiojimo jachtomis, golfo, azartinių lošimų, stovyklavimo išlaidų. Tokiu būdu nuo šių sąnaudų yra priskaičiuojamas ir sumokamas pelno mokestis.

Iš reprezentacinėms sąnaudoms nepriskiriamų veiklų sąrašo golfą siūloma išbraukti nuo 2010 metų, bet Seimas tam vis pasipriešina.

Toliau pataisą Seimas svarstys birželio 16 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA