Kauniečio Pauliaus patarimas merginoms: saugokitės iškrypėlio | Kas vyksta Kaune

Kauniečio Pauliaus patarimas merginoms: saugokitės iškrypėlio

"Kas vyksta Kaune" skaitytojų nuotr.

Kaunietis Paulius kreipėsi į portalo „Kas vyksta Kaune” redakciją, norėdamas įspėti merginas, kad būtų atsargesnės.

Praeitą ketvirtadienį skaitytojas 7:35-7:45 val. važiavo pilnu 10 maršruto autobusu ir netikėtai pastebėjo prie mokyklinio amžiaus merginų, su sijonais ir suknelėmis, besišliejantį įtartiną vyriškį. Pastebėjęs akyliau, skaitytojas pamatė, kaip 28-35 m. amžiaus ir apie 1.70-1.78 m ūgio, šlubuojantis vyras prisigretina prie merginų ir fotografuoja joms po sijonu.

Vaikinas teigia, kad iškrypėlis išlipo Gedimino g. stotelėje. Vyras buvo apsirengęs juodu treningu, ant peties nešėsi mėlynos spalvos krepšį.

Vaikinas įspėja merginas: „Būkite atsargesnės! Pastebėjusios tokius iškrypėlius – reaguokite, kvieskite pagalbą”, – ragino Paulius.

Jis priduria, kad dėl grūsties, deja, negalėjo patekti iki merginų, kurios buvo fotografuojamos, bet tikina pastebėjęs jų išgąstį ir sutrikimą. Viena auka garsiai pakomentavo: „Dieve, kaip žiauru!” ir išlipo iš autobuso.

„Reikia tikėtis, kad tą iškrypėlį kas nors gerai pamokys”, – sakė pilietiškas vaikinas. Jo manymu, kiti keleiviai šio incidento turbūt nepastebėjo.

Apie problemą informavome Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato laikinai einančią Komunikacijos poskyrio vedėjos pareigas Odetą Tumelytę. Ji ragino pastebėjus daromus pažeidimus, visada pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 ir kuo tiksliau apibūdinti asmenį, padariusį pažeidimą.

„Tokiais atvejis kaip šis, jei yra nukentėjusio asmens pareiškimas, aplinkiniai asmenys, kuriems tai sukėlė pasipiktinimą, buvo sutrikdyta visuomenės rimtis ar tvarka, asmuo gali būti patrauktas atsakomybėn. Pavyzdžiui – už nedidelį chuliganizmą. Pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 174 str. (nedidelis chuliganizmas), gresia bauda nuo 28 iki 86 eurų arba administracinis areštas iki trisdešimties parų”, – teigė O. Tumelytė.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA