Pirmą kartą reitinguos geriausius šalies restoranus | Kas vyksta Kaune

Pirmą kartą reitinguos geriausius šalies restoranus

Organizatorių nuotr.

Atsižvelgiant į didėjantį restoranų skaičių Lietuvoje, maisto kultūros augimą, vis dažniau pastebimą viešo maitinimosi įstaigų individualumą ir augančią kokybę, šiemet Lietuvoje pirmą kartą bus sudarytas geriausių šalies restoranų reitingas.

[galerija kiek=”8″]

„Tokie vertinimai vyksta pasauliniu mastu, kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Kad tai vyktų maksimaliai objektyviai yra kuriama akademija, kurios nariais yra kviečiami tapti maisto industrijos profesionalai, – sako Gero maisto akademijos įkūrėjas Linas Petrukaitis.

Gero maisto akademija siekia suburti maisto industrijos profesionalus, iš kurių kiekvienam bus suteikta akademijos narystė ir vieno balso teisė. Akademijos tikslas – kompetentingus maisto industrijos žmones sujungti vieningam balsavimui. Remiantis visų akademijos narių balsais bus sudarytas 30 geriausių šalies restoranų sąrašas.

Akademijos nariai, pasitelkdami savo patirtį ir profesionalumą, vertins Lietuvos restoranų maistą ir jo patiekimą, taip pat atsižvelgs į aptarnavimo kokybę bei aplinką.

„Pastaruoju metu pastebime didelius kokybinius postūmius vietinėje gastronomijos kultūroje ir Lietuvos restoranų versle. Atvykus svečiams iš užsienio nebereikia sukti galvos, kur juos nusivesti vakarienės ir nuolat rotuoti tarp tų pačių 2-3 vietų. Tiek patys jaučiame, tiek ir išgirstame iš svečių, kad turime aukščiausio lygio restoranų. Patys esame orientuoti į kokybę, todėl ir kilo mintis inicijuoti šį projektą ir tokiu būdu prisidėti prie vietinės maisto ir gėrimų vartojimo kultūros įvertinimo ir įprasminimo“, – sako pagrindinio projekto iniciatoriaus „Švyturio-Utenos alaus“ daryklos generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Gero maisto akademijos taryboje – 10 industrijos atstovų

Gero maisto akademija turi savo tarybą, kuri prižiūri geriausių šalies restoranų rinkimų principus ir reitingavimo procesą. Šiuo metu taryboje yra 10 narių iš įvairių maisto industrijos sričių.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociaciją taryboje atstovauja jos prezidentė ir Gurmanų Gildijos valdybos narė Evalda Šiškauskienė, taip pat LVRA valdybos narė Laura Čepukaitė.

Šefus ir jų interesus atstovauja Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos valdybos narys Deivydas Praspaliauskas. Lietuvos someljė asociaciją – jos prezidentas Arminas Darasevičius.

Žiniasklaidą ir nepriklausomus kulinarus atstovauja tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ ir keturių kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė, žurnalo „Geras skonis“ vyr. redaktorė Rasa Ščeponienė, kuri yra ir pasaulinės „Chaine des Rotisseurs“ gurmanų gildijos valdybos narė bei „Vyno žurnalo“ vyr. redaktorius Arūnas Starkus, kuris taip pat yra Lietuvos someljė asociacijos steigėjas bei užsiima daugybe kitų su industrija susijusių veiklų.

Taryboje taip pat yra šefas Martynas Praškevičius, konditeris Ali Gadžijevas ir kavos ekspertas Vytautas Kratulis.

Šalies restoranų reitingas – gidas gero maisto mėgėjams

Šiuo metu yra vykdomas kvietimas tapti Gero maisto akademijos nariais, taigi balsavimas dar tik prasidės, o visų akademijos narių sąrašas bus viešinamas projekto internetinėje svetainėje 30geriausiurestoranu.lt

Ten pat bus viešinamas ir daugiausiai balsų gavusių restoranų trisdešimtukas. Penki geriausi Lietuvos restoranai bei jų kūrėjai bus apdovanoti specialioje ceremonijoje.

Visi balsuojantys turės pasirašyti „sąžiningo balsavimo pažadą“, draudžiantį balsuoti už savo ar susijusių asmenų restoranus, vertinti nelankytas vietas.

Projektas ne tik vienija maisto industrijos žmones, atranda šalies viešojo maitinimo perlus, bet ir siekia tapti kokybišku, patikimu bei kūrybišku gidu visiems gero maisto mėgėjams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA