D.Montvydas Eurovizijos pusfinalyje | Kas vyksta Kaune

D.Montvydas Eurovizijos pusfinalyje

delfi.lt 2016/05/12 22:39

„Eurovizija“ jau įsibėgėjo – po antradienį nuvilnijusio pirmojo pusfinalio paaiškėjo, kad finale šeštadienio vakarą pamatysime ne tik laimingąjį penketuką, bet ir Azerbaidžano, Rusijos, Nyderlandų, Vengrijos, Kroatijos, Austrijos, Armėnijos, Čekijos, Kipro ir Maltos atstovus. Šį vakarą paaiškės dar dešimt laimingųjų, pateksiančių į finalą. O lietuviams šis vakaras – lemtingas, devintas scenoje pasirodė ir Donatas Montvydas.

D.Montvydui pasirodymas praėjo sklandžiai, publikos įvertinimas salėje geras, tad reikia sulaukti, kokius rezultatus matysime pusfinalio pabaigoje.

Minios konkurso gerbėjų į areną pradėjo rinktis likus kelioms valandoms iki pasirodymo pradžios. Tarp jų nemažai lietuvių.

Donato pasirodymą Švedijos arenoje stebi ne tik jo šeima, bet ir Lietuvos ambasadorius Švedijoje – Eitvydas Bajarūnas.

[susije_video kurie=””]

Antrajame pusfinalyje pasirodys 18 dalyvių: Albanija, Australija, Baltarusija, Belgija, Bulgarija, Danija, Makedonija, Gruzija, Airija, Izraelis, Latvija, Norvegija, Lenkija, Serbija, Slovėnija, Šveicarija, Ukraina ir, žinoma, Lietuva.

Pusfinaliui Donatas ruošėsi Stokholme. Su visa komanda jis čia atvyko dar gegužės 2-osios vakarą ir kone kasdien laiką leido repeticijų salėse.

Jo pasirodymo akcentas – salto. Tai rizikingiausia pasirodymo dalis. Sportiškai gyvenantis Donatas salto čia, Švedijoje, neberepetuoja. DELFI į sporto salę įsileidęs D. Montvydas pasakojo, kad dabar atlieka tik reikalingus tempimo pratimus, patį salto atlieka tik repetuodamas didžiojoje „Globe“ arenos scenoje.

Paskutinė Donato repeticija arenoje buvo popiet, likus vos kelioms valandoms iki pusfinalio. Švedijoje jį palaiko ne tik gausi Lietuvos delegacija, bet ir žmona Veronika su dukrele.

Antrą kartą „eurovizinę“ sėkmę bandantis Donatas neslepia didelių siekių ir noro nugalėti. Anot jo, pergalė nebūtinai yra pirmoji vieta. Paskutines valandas atlikėjas praleido atsiribojęs nuo komandos.

Praėjusį kartą Donatas „Eurovizijoje“ dalyvavo prieš ketverius metus, patekęs į finalą liko keturioliktoje vietoje.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA