Finansuos norinčius įsigyti sodybas | Kas vyksta Kaune

Finansuos norinčius įsigyti sodybas

Bendrovės nuotr.

Praėjusiais metais Lietuvos nekilnojamo turto rinkoje buvo stebimas ženklus tiek gyvenamųjų namų, tiek sodybų pirkimo sandorių mažėjimas. Remiantis Lietuvos banko duomenimis, mūsų šalyje gyvenamųjų namų ir sodybų buvo įsigyta 7 proc. mažiau nei 2014 metais, o vertinant tik Kauno miesto ir regiono situaciją – 3 proc. mažiau.

Šiemet nekilnojamo turto brokeriai džiaugiasi, jog atėjęs pavasaris darbingas kaip niekad – atšilus orams gyventojai ypatingai susidomėjo ne tik gyvenamųjų būstų, bet ir nuosavų sodybų vaizdingose Lietuvos vietovėse ar atokesniuose nuo miesto kampeliuose pirkimu.

Deja, didelė dalis žmonių, panorusių įsigyti sodybas, susiduria su finansavimo problema. Lietuvos komerciniai bankai tokius klientus finansuoja gana nenoriai, o suteikiamos paskolos suma dažnai būna kur kas mažesnė nei įsigyjamo nekilnojamo turto vertė. Komerciniai bankai finansuoja tik iki 50-60 proc. įsigyjamo sodo namo vertės.

Kredito unijos „Taupkasė“ paskolų klientų aptarnavimo specialistai pastebi, kad sodybos vertės dalį, kurios nepadengia komerciniai bankai, t.y. 40-50 proc., retas, kuris gali padengti nuosavomis lėšomis.

„Ieškant tokio finansavimo galimybių nereikėtų apsiriboti tik komercinių bankų teikiamomis paslaugomis“, – teigia „Taupkasės“ klientų aptarnavimo specialistė Ramutė Jankauskaitė.

Juolab, jog atsižvelgdama į šią, su sodybų finansavimu susijusią, gyventojams kylančią problemą, „Taupkasė“ pasiūlė būsto paskolas sodo namams įsigyti lankstesnėmis sąlygomis: finansuojama net iki 85 proc. išsirinktos sodybos vertės, paskolos grąžinimo terminą nustatant iki trisdešimties metų, o paskolos grąžinimą ankščiau termino – nemokamai.

„Tiesa, „Taupkasėje“ teikiame paskolas ne tik norintiems įsigyti jau pastatytus sodo namus, bet finansuojame ir jų statybą“ – pažymi R. Jankauskaitė.

Būsto paskolas sodyboms įsigyti dabar gali gauti ir pagal verslo liudijimus bei individualios veiklos pažymas dirbantys asmenys. Daugiau apie nekilnojamo turto finansavimą dirbantiems su verslo liudijimais galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA