Pirmasis medalis vaikystėje – puikiausia paskata sportuoti toliau | Kas vyksta Kaune

Pirmasis medalis vaikystėje – puikiausia paskata sportuoti toliau

Organizatorių nuotr.

„Kauno maratono klubo“ profesionalai su šypsena veide prisimena savo pirmuosius medalius, kurie pastūmėjo juos į sportinę karjerą.

[galerija kiek=”4″]

Iš Šiaulių kilusi olimpietė Rasa Drazdauskaitė prisimena, kad pirmąjį medalį gavo dar ketvirtoje klasėje.

„Pirmasis medalis, iškovotas Šiaulių manieže, suteikė tik dar daugiau motyvacijos. Nešdavau tėvams visus iškovotus laimėjimus ir džiaugiausi jais labai. Iš pradžių varžydavausi miesto, vėliau šalies varžybose, galiausiai dalyvavau tarptautinėse varžybose o dabar vėl ruošiuosi startui olimpiadai. Iš esmės viskas prasidėjo nuo vieno medalio“, – pasakojo olimpietė.

Sportininkė pastebi, kad idėja medalius dalinti ne tik prizininkams, bet ir visiems bėgantiems vaikams gali tapti puikia motyvacijos priemone ir paskatinti jų norą dalyvauti vis daugiau varžybų bei tapti puikia gyvenimiška pamoka.

„Vaikai po tokio bėgimo supranta, kad gyvenime norint gauti apdovanojimą reikia jo nusipelnyti, kad ir įveikti 1,5 km atstumą. Žinau, kad vaikams gauti medaliai tikrai yra svarbūs ir įdomūs. Su jais vaikai vėliau žaidžia ir didžiuojasi labiau nei turimais žaislais. Rodo pas tėvus atvykusiems svečiams“, – tikino R. Drazdauskaitė.

Olimpinės rinktinės nario Remigijaus Kančio sesuo Loreta tikina iki šiol puikiai prisimenanti pirmąjį iškovotą prizą.  

„Tai buvo prieš 8 metus Alytuje. Prieš varžybas su broliu kurį laiką kiek pabėgiojome, pasiruošėme šiam startui. Pamenu, kad tada nubėgau 1,5 km ir laimėjau. Po šios pergalės jau po mėnesio laukė kitos ir taip prasidėjo daugybės varžybų periodas. Prizas tiesiog „užkabliavo“ mane ir norėjau dalyvauti varžybose vėl ir vėl“, – sakė L. Kančytė.

Du kartus iš eilės „Kauno maratono“ pagrindinės distancijos nugalėtojas ir trasos rekordo savininkas Aurimas Skinulis tikina, kad jo pirmasis diplomas iškovotas buvo 5 klasėje už kvadrato varžybas. Jį besididžiuodamas parnešė parodyti mamai. Dabar jau tėvu tapęs sportininkas džiaugiasi savo vaikų gautais medaliais už dalyvavimą.

„Dalyvaujame su vaikais įvairiose trumpose distancijose. Nors savarankiškai į ilgesnę trasą paleisti dar negalime, bet medalių už dalyvavimą ir „jauniausio dalyvio“ prizus teko atsiimti. Pasakius, kad dalyvausime kur nors ir, kad gaus medalį vaikai visada apsidžiaugia, suploja rankomis, o po varžybų medalį visada užsideda ant kaklo“, – pasakojo Kauno maratone nugalėtojo titulą ginsiantis A. Skinulis.

Į 1,5 km „Prisma” šeimų bėgimo distanciją gali registruotis visi norintys. Šiemet dalyvių laukia ne tik atminimo medaliai, bet ir tiksliai išmatuotas laikas atminimui. Prieš metus šioje trasoje dalyvavo apie 200 vaikų su tėvais, broliais, sesėmis ar seneliais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA