Kaune demonstruotas plakatas su nacistine ir sovietine simbolika | Kas vyksta Kaune

Kaune demonstruotas plakatas su nacistine ir sovietine simbolika

BNS 2016/05/10 12:56
R. Tenio nuotr.

Pirmadienio rytą Kaune gautas pranešimas apie demonstruojamą plakatą su nacistine simbolika.

Policijos departamento duomenimis, 6.32 val. policijai pranešta, kad Islandijos plente stovi trys asmenys su kaukėmis ir rankose laiko plakatą su nacistiniais ženklais bei tekstu „Pergalė vis tiek bus mūsų“.

Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai ant pėsčiųjų tilto rado pakabintą medžiagą su tekstu „Pergalė vis tiek bus mūsų“ su nesantaiką kurstančiais piešiniais bei nacistine ir sovietine simbolika. Plakatas nukabintas.

Pirmadienį taip pat pranešta apie du sovietinių simbolių viešo demonstravimo atvejus Vilniuje.

7.17 val. pranešta, kad netoli „Laisvės kelio“ skulptūros, ant tilto ties transporto žiedu, buvo pakabintas baltas audeklas su raudona žvaigžde, kūju ir pjautuvu. Nuvykę patruliai audeklą nukabino ir pristatė jį į policijos komisariatą.

9.25 val. gautas pranešimas, kad ant Naujojoje Vilnioje Užkiemio gatvėje esančio namo iškabinta Sovietų sąjungos vėliava. Nuvykę policijos pareigūnai namo savininkui surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą.

Gegužės 9 dieną Rusijoje minima Pergalės diena – Rusija švenčia Antrojo pasaulinio karo pergalę prieš nacių Vokietiją.

Lietuvos administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta bauda už nacistinių ar komunistinių simbolių platinimą ir demonstravimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA