D.Gineikaitės alkoholio skandalas klampina ir Kauno klinikinės ligoninės direktorių | Kas vyksta Kaune

D.Gineikaitės alkoholio skandalas klampina ir Kauno klinikinės ligoninės direktorių

BNS 2016/05/09 15:47
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Juras Požela sako šiuo metu besiaiškinantis teisines galimybes nušalinti teisėsaugos įtarimų sulaukusį Kauno klinikinės ligoninės vadovą Gediminą Abeciūną nuo pareigų.

„Kadangi teisėsauga nesikreipė dėl nušalinimo, aiškinamės teisines galimybes nušalinti G.Abeciūną remiantis ministro įsakymu“, – BNS pirmadienį sakė J.Požela.

Jis pabrėžė keliantis „aukščiausius reikalavimus gydymo įstaigų vadovams“.

„Tikrai ši istorija neprisideda prie skaidrumo sveikatos apsaugos sektoriuje“, – pridūrė ministras.

Pats G.Abeciūnas neigia savo kaltę.

„Tikiu, kad objektyvus tyrimas įrodys mano nekaltumą. Įtarimai dar nereiškia kaltės įrodymo, o teisingumą Lietuvoje vykdo tik teismai“, – sakė G.Abeciūnas ligoninės atstovo spaudai atsiųstame komentare.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pirmadienį pranešė pateikusi įtarimus buvusiai Nacionalinės žemės tarnybos vadovei Daivai Gineikaitei ir Kauno klinikinės ligoninės vadovui G.Abeciūnui tiriant bandymą nuslėpti neblaivumą.

„Gediminui Abeciūnui buvo pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba, o Daivai Gineikaitei – dėl kurstymo piktnaudžiauti ir padėjimo piktnaudžiauti“, – BNS pirmadienį sakė STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas.

STT tiria galimą piktnaudžiavimą bandant nuslėpti D.Gineikaitės neblaivumą, kai ši pernai vairuodama automobilį sukėlė avariją.

Teisėsaugai pradėjus šį tyrimą, Kauno klinikinė ligoninė savo ruožtu pradėjo tarnybinį patikrinimą. Patikrinimui vadovaujantis Kauno klinikinės ligoninės Vidaus medicininio audito skyriaus vedėjas Darius Petraitis BNS teigė, kad šiuo metu jis yra sustabdytas, negavus reikalingos medžiagos iš teisėsaugos.

Anksčiau ir D.Gineikaitė, ir G.Abeciūnas minėtame apklausti specialiaisiais liudytojais, ligoninėje tyrėjai atliko dokumentų poėmius, išsivežė rastus kelis D.Gineikaitės kraujo mėginius.

Vasarį Kauno apylinkės teismas paskelbė, kad D.Gineikaitė eismo įvykį pernai gruodį Kaune padarė būdama neblaivi. Jai skirta 1,3 tūkst. eurų bauda ir pusketvirtų metų atimta teisė vairuoti.

D.Gineikaitė po incidento iš pareigų Nacionalinėje žemės tarnyboje buvo atleista jos pačios prašymu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA