Europos irklavimo čempionate triumfavo lietuviai | Kas vyksta Kaune

Europos irklavimo čempionate triumfavo lietuviai

BNS 2016/05/08 16:31
Stopkadras

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Algirdas Butkevičius pasveikino Europos irklavimo pirmenybėse Vokietijoje medalius iškovojusius mūsų šalies sportininkus.

Sekmadienį pasibaigusiame Europos irklavimo čempionate Brandenburge Lietuvos sportininkai tris kartus užkopė ant prizininkų pakylos.

Vyrų porinių keturviečių rungtyje Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius iškovojo sidabro apdovanojimus, taip pat sidabro medalininku tapo vienvietininkas Mindaugas Griškonis, o dviviečių valčių grupėje Saulius Ritteris ir Rolandas Maščinskas laimėjo bronzos medalius.

Šalies vadovės teigimu, šiomis pergalėmis Lietuvos sportininkai parodė aukštą savo meistriškumą, sėkmingai ugdytą dvasinę ir fizinę ištvermę, drąsą ir ryžtą. Prezidentė irkluotojams padėkojo už garbingai garsinamą Lietuvos vardą, palinkėjo sėkmės ateityje ir čempioniško olimpinio sezono, sakoma Prezidentūros pranešime.

„Visuomet daug tikimės iš irkluotojų. Ačiū, kad tas mūsų viltis pateisinate! Kartu su visais Lietuvos sporto aistruoliais džiaugiuosi Jūsų iškovotais medaliais, dėkoju už puikų pasirodymą Europos pirmenybėse, ryžtą ir atkaklumą siekiant pergalių ir mūsų šalies garsinimą. Linkiu sėkmingai pasiruošti Rio olimpiniams startams. Visokeriopos Jums sėkmės!“, – savo ruožtu sako premjeras, pranešė Vyriausybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA