Kauno rajone atidarytas naujas vaikų dienos centras | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone atidarytas naujas vaikų dienos centras

BNS 2016/05/06 12:47
R. Tenio nuotr.

Penktadienį Kauno rajone, Laumėnuose, atidarytas Kauno samariečių vaikų dienos centras „Užuovėja“.

Tai – bendras Lietuvos samariečių draugijos ir partnerių Vokietijoje projektas, kurį jau lanko 40 vaikų iš Kauno rajono socialinės rizikos šeimų.

Atidaryme dalyvavo ir Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, kurio nuomone tokie centrai atskleidžia priklausymo Europos Sąjungai svarbą.

„Manau, kad būtent tokie projektai atskleidžia buvimo vienoje Europos šeimoje svarbą – būti ir dirbti kartu, drauge padėti tiems, kam reikia pagalbos. Visų mūsų tikslas – kad neapkarstų vaikystė mažiesiems iš vargingų šeimų. Valstybės ir kiekvieno mūsų pareiga yra rasti raktą į skausmo sužeistą širdį“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Ministras Pirmininkas padėkojo Lietuvos samariečiams už aktyvią veiklą, kurią bendrija plėtoja 17-oje Lietuvos miestų. „Dėkoju ir partneriams Vokietijoje, kurie padovanojo net 20 automobilių socialinei veiklai plėtoti“, – sakė premjeras A. Butkevičius.

Lietuvos samariečių bendrijos prezidentė Genoefa Baltrušaitienė Ministrui Pirmininkui A. Butkevičiui įteikė Garbės medalį už nuopelnus samariečiams.

1991 metais įkurta Lietuvos samariečių bendrija (LSB) yra labdaros visuomeninė organizacija, kurios tikslas – rūpintis nelaimės ištiktais žmonėmis, globoti senus vienišus žmones su negalia, padėti mažas pajamas gaunantiems asmenims, socialiai remtinoms ir daugiavaikėms šeimoms, vykdyti pirmosios pagalbos mokymus. Vėliau LSB įkūrė 17 skyrių visoje Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA