Naujovė Kaune: už faktiškai stovėtą laiką jau galima sumokėti išmaniai | Kas vyksta Kaune

Naujovė Kaune: už faktiškai stovėtą laiką jau galima sumokėti išmaniai

Asociatvyi/Kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto centre ir kitose vietine rinkliava apmokestintose vietose savo automobilius statantys kauniečiai ir miesto svečiai jau gali atsiskaityti išmaniųjų telefonų programėle, kuria mokama už faktiškai prastovėtą laiką.

Norint sumokėti už automobilių stovėjimą, jų vairuotojams nebereikės ieškoti mokėjimo automatų. Jiems taip pat neteks kišenėse ieškoti smulkių monetų ar rūpintis specialiomis mokėjimo kortelėmis.

„Įvykdžius viešųjų pirkimų procedūras, parinkta  išmaniųjų telefonų programėlė „Unipark“, kurią  vartotojai gali surasti interneto saugyklose ir parsisiųsti į savo išmaniuosius įrenginius, – sakė viešosios įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorius Justas Limanauskas. – Sustojęs mokamoje vietoje, vairuotojas vos keliais paspaudimais telefone paleis programėlę ir pažymės stovėjimo pradžią, o grįžęs iškart ją sustabdys, tuo pačiu atsiskaitydamas už stovėtą laiką.“

Vairuotojai turės galimybę pasirinkti ir rinkliavos apmokėjimo būdą. Mokėjimai išmaniaisiais įrenginiais atsiskaitant už automobilių stovėjimą, kaip įprastai, gali būti s įtraukti į vartotojų mobiliojo ryšio sąskaitą arba nuskaityti iš „Paysera“ sąskaitos. Pirmąsyk naudojantis aplikacija, vairuotojas turės įvesti ir išsaugoti savo transporto priemonės valstybinį numerį. Išmanioji programėlė padės  automatiniu būdu nustatyti kokioje mokėjimo zonoje automobilis sustojo.

Iki šiol kauniečiai ir miesto svečiai už automobilių stovėjimą telefonais galėdavo sumokėti tik siųsdami trumpąsias SMS žinutes arba naudodamiesi trečiųjų šalių sukurtomis mobiliosiomis programėlėmis, kurios  tik padėdavo suformuoti SMS žinutės tekstą, bet neleisdavo apmokėti už faktiškai stovėtą laiką.

Beje, šis rinkliavos apmokėjimo už parkavimą būdas veiks ir toliau. Naująja programėle galima susimokėti už faktiškai stovėtą laiką dvylikos minučių intervalu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA