Konkurencijos taryba: Kauno m. savivaldybė privilegijavo įmonę „Kapinių priežiūra“ | Kas vyksta Kaune

Konkurencijos taryba: Kauno m. savivaldybė privilegijavo įmonę „Kapinių priežiūra“

kaunas.lt nuotr.

Konkurencijos taryba baigė tyrimą dėl Kauno miesto savivaldybės sprendimų, susijusių su Kauno miesto kapinių priežiūros ir laidojimo paslaugų teikimo organizavimu, atitikties Konkurencijos įstatymui.

Konkurencijos Taryba nustatė, kad Kauno m. savivaldybės priimti sprendimai, kuriais SĮ „Kapinių priežiūra“ suteiktos išimtinės teisės teikti kapinių priežiūros, vienišo ar neatpažinto žmogaus palaikų laidojimo ir žmogaus palaikų pirminio vežimo ir laikymo paslaugas, pažeidė Konkurencijos įstatymo 4 straipsnio nuostatas.

Be konkurso ar kitos konkurencingos procedūros su savivaldybės įmone 2008, 2013 ir 2015 metais sudarytos sutartys užkirto kelią potencialiems savivaldybėms įmonės konkurentams varžytis dėl šių paslaugų teikimo ir privilegijavo SĮ „Kapinių priežiūra“.

„Konkurencijos taryba ne kartą atkreipė dėmesį į neslopstantį savivaldybių norą proteguoti savas įmones ir sudaryti joms išskirtines sąlygas dalyvauti rinkose, kuriose ir taip netrūksta dalyvių. Tikiuosi, kad Kauno m. savivaldybė atsižvelgs į Konkurencijos tarybos įpareigojimus ir nedelsdama panaikins konkurenciją ribojančius bei privačius ūkio subjektus diskriminuojančius sprendimus”. – sako Šarūnas Keserauskas, Konkurencijos tarybos pirmininkas.

Konkurencijos taryba įpareigojo Kauno miesto savivaldybę per 3 mėnesius nuo nutarimo paskelbimo dienos panaikinti konkurenciją ribojančius sprendimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA