„Dizaino savaitė” kviečia į daugiau nei 40 unikalių menininkų parodų | Kas vyksta Kaune

„Dizaino savaitė” kviečia į daugiau nei 40 unikalių menininkų parodų

R. Tenio nuotr.

Antroji „Dizaino savaitė 2016“ festivalio diena pradžiugino meno mylėtojus renginių įvairumu. Kartu su iniciatyva Hub Camp” ir socialinio verslo guru Mindaugu Daniu dalyviai gvildeno meno, sovietinio palikimo, šiandienos šeimos ir šiuolaikinio Kauno temas.

Pokalbiuose aktyviai dalyvavo „ArtDeco“ atstovas Dainius Lanauskas, projekto „Kaunas pilnas kultūros” atstovai ir netgi gatvės menininkai.

Taipogi „Romuvos” kino teatre filmu „Didis grožis“ startavo „Stilingas Kinas“. Mieste į kūrybinės dirbtuves „Interjero virsmas“ kvietė suomiai Henrik ir Isa Enbom, Gintautas Ačas, VDA, Kauno kolegijos ir Taikomosios dailės mokyklos studentai. Dirbtuvių metu, naudodami antrinio dizaino techniką, dalyviai kūrė seminarų erdvės interjerą projektui „Kūrybos kampas 360“.

Šiandien festivalyje vyraus paskaitos, supažindinančios šiandienos vartotoją su dizaino atsiradimu ir jo kelią iki pardavimo. KTU Mechanikos inžinerijos ir dizaino fakulteto katedros lektoriai gegužės kviečia į paskaitų ciklą „Nuo technologijų iki dizaino ar atvirkščiai?“.

Doc. dr. A. Gulbinienė skaitys paskaitą „Komfortas ar dizainas, o gal abu? Avalynės evoliucija“, prof. dr. V. Daukantienė – „Šiuolaikinės technologijos drabužių dizaine: 3D modeliavimas, terminis marginimas, virtualus prisimatavimas“, doc. dr. E. Kumpikaitė – „Tautinės tekstilės atgarsiai šiuolaikiniame interjere“. Taipogi Kauno rajono muziejaus atstovai gvildens tautinio rūbo reikalingumo temą paskaitoje „Tautinis kostiumas – atgyvena, paveldas ar…?“.

Kiekvieną dieną „Dizaino savaitė 2016” kviečia Kauno miesto gyventojus ir svečius užsukti ir pamatyti daugiau nei keturiasdešimt baldų, plakatų, instaliacijų bei unikalių menininkų asmeninių parodų. Taip pat vyksta konferencijos, seminarai, kurių „Dizaino savaitė 2016“ šiemet žada daugiau nei dvidešimt.

Greta Šidlauskaitė

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA