Supelijusių salotų atomazga: po skundo picerijai uždrausta dirbti | Kas vyksta Kaune

Supelijusių salotų atomazga: po skundo picerijai uždrausta dirbti

Kas vyksta Kaune nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ sekmadienį skelbė, jog vienas kaunietis kreipėsi į redakciją norėdamas pasidalinti savo išgyvenimais dėl pasibaisėtino maitinimo įstaigos darbo. Nors pasipiktinęs vyriškis į maisto ir veterinarijos tarnybą sekmadienį neprisiskambino, jo šauksmą viešumoje tarnybos inspektoriai perskaitė ir prasidėjus naujai darbo savaitei nuskubėjo patikrinti aprašytos jaunos, bet jau plačiai internete nuskambėjusios įstaigos.

Antradienį Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba paskelbė, kad po patikrinimo sustabdyta UAB „Nenorfa“ picerijos, veikusios Jonavos g.60, veikla.

Patikrinimas buvo atliktas pagal žiniasklaidoje pasirodžiusią vartotojo informaciją apie šioje picerijoje pateiktas nekokybiškas (supelijusias) pomidorų salotas.

Nustatyti pažeidimai

  • Įmonė vykdė veiklą neturėdama Maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo.
  • Darbuotojos negalėjo pateikti žaliavų įsigijimo dokumentų, patiekalai buvo gaminami be patvirtintų receptūrų ir technologijų aprašymų.
  • Maisto produktai buvo laikomi ne pagal reikalavimus, sudarant galimybes atsirasti taršai, šaldymo įrenginiuose trūko kontrolinių termometrų, rasta neženklintų ir nepilnai paženklintų pusgaminių.
  • Darbuotojos dirbo su nepilna darbo apranga, nepasitikrinę sveikatos ir neišklausę higienos įgūdžių mokymo kursų.

Dėl nustatytų grubių pažeidimų, UAB „Nenorfa“ picerijai uždrausta dirbti, įmonės vadovui bus skirta bauda.

Sekmadienį inspekcijų telefone – tik autoatsakiklis

Kaunietis, iškėlęs problemą, kelias valandas po jam patiekto nekokybiško maisto fakto, bandė prisiskambinti į veterinarijos tarnybą, kuri turėtų vykdyti tikrinimus įstaigose, gavus vartotojų skundą. Tačiau sekmadienį telefono ragelyje jis girdėjo tik autoatsakiklį, niekas su juo kalbėti nesiruošė.

„Labiau norėjau išsikviesti veterinarinę tarnybą. Aš skambinau visokiais telefonais, man nepavyko kažką atsakingo surasti. Tai paradoksas. Švedijoje tokių dalykų tikrai nebūtų, bet čia Lietuva“, – kalbėjo vyriškis.

Kaunietis pastebi, kad panašios problemos Lietuvoje aptinkamos ir kitose maitinimo įstaigose, tik apie tai garsiai nekalbama.

„Ši firma jauna, ką tik atsikraustė į šias patalpas. Norisi parodyti viešai tą Lietuvos problemą, kalbant ne tik apie šią kavinę, kad panašūs atvejai baigtųsi kažkokiu pinigų patepimu. Norisi traukti Lietuvą iš tų problemų“, – teigė pasipiktinęs klientas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA