Floristas Lietuvos mamoms sukomponavo 400 kg sveriančią širdį iš gėlių | Kas vyksta Kaune

Floristas Lietuvos mamoms sukomponavo 400 kg sveriančią širdį iš gėlių

Organizatorių nuotr.

Milžiniška širdies formos puokštė – tokią dovaną šiais metais garsus šalies floristas Andrius Plindinas paruošė visoms Lietuvos mamoms.

[galerija kiek=”4″]

Kauno „Akropolyje“ lankytojus džiuginanti kompozicija „Lietuvos širdis“ primena, kad mamoms dėmesį turėtume rodyti kiekvieną dieną, ne tik specialiomis progomis.

Širdies formos puokštė sukurta iš daugiau nei 4000 žiedų: mažiausiai 600 gerberų, 3500 chrizantemų žiedelių, o kitų smulkių šakelinių gėlių žiedų suskaičiuoti nė nepavyktų. Tokius augalus A. Plindinas rinkosi atsižvelgęs į tai, kad jie bus eksponuojami prekybos centre. „Kita vertus, kompozicijos žiedai savo forma labai primena ramunes ir kitas lauko gėles, kurios man labiausias asocijuojasi su motinos diena.“

„Lietuvos širdimi“ dėl savo simbolinės reikšmės pavadinta puokštė išsiskiria ir dydžiu kompozicija yra 2 metrų aukščio ir pusantro metro pločio, o bendras svoris viršija 400 kilogramų.

Paklaustas, kokias gėles lietuviai dovanoja savo mamoms, floristas populiariausiomis įvardino tulpes, rožes ir narcizus. „Tradicinių gėlių lietuviai nelabai turi, dažniausiai renkasi tiesiog klasikines gėles tai, kas žydi darželiuose, arba rožes. Pastaruoju metu dar išpopuliarėjo orchidėjos vazonėliuose“.

Floristas pastebi, kad lietuviai prieš Motinos dieną jaučiasi įpareigoti nupirkti mamai gėlių, todėl pataria neprisirišti prie, jų manymu, būtinų paminėti datų ir švenčių. A. Plindino teigimu, mamas gėlėmis turėtume džiuginti ir be progos. „Idealios puokštės mamai sukurti net ir neįmanoma brangi ji tampa tik dovanojama iš visos širdies.“

Gėlių kompozicijos pristatymas pradėjo Žiedų savaitę Kauno „Akropolyje“. Visą šią savaitę moterys bus skatinamos pasižadėti skirti laiko ir sau daugiau šypsotis, sveikiau maitintis ir sportuoti. Pažadai bus rašomi ant kortelių ir dedami į voką su augalų sėklomis tam, kad laistydamos pasodintą augalą, moterys kasdien prisimintų sau duotą pažadą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA