A.Butkevičius detaliau paaiškino, kodėl kyla kainos Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

A.Butkevičius detaliau paaiškino, kodėl kyla kainos Lietuvoje

Stopkadras

Žurnalistė Rita Miliūtė feisbuko paskyroje pasidalino vaizdo įrašu, kuriame premjeras Algirdas Butkevičius detaliau paaiškino, kodėl Lietuvoje kyla kainos.

„Viena tokia priežastis, dėl ko kai kurių prekių kainos keičiasi, pagal mūsų turimą informaciją, kokia buvo apyvarta penkiuose prekybos centruose, reikia pasakyti, kad 2016 metų primajame ketvirtyje mažmeninė apyvarta išaugo 10,6 proc., lyginant su 2015 metų pirmuoju ketvirčiu. Labai svarbu yra pirkimo ir pardavimo skirtumas tarp kainų. Čia negalima lyginti 2015 metų pirmo ketvirčio su 2016 metų pirmu ketvirčiu, bet jeigu palyginsime, kaip kaina keitėsi 1 euro apyvartos arba gaunamo 1 euro, tai pirmajame šių metų ketvirtyje, palyginti su 2015 pirmuoju ketvirčiu, aš galimai darau išvadą, bendras antkainis visos mažmeninės prekybos yra didesnis“, – po pasitarimo dėl maisto produktų kainų pokyčių pirmadienį sakė A.Butkevičius.

Anot premjero, pirmadienį vykusiame pasitarime dar kartą prieita išvados, jog euro įvedimas neturėjo įtakos bendram prekių ir paslaugų kainų kilimui.

„Galiu drąsiai pasakyti, kad nė vienas iš dalyvavusių specialistų neišsakė tokios nuomonės (kad euro įvedimas darė įtakos kainoms – BNS). Kodėl nesusieta su euru, todėl, kad tose valstybėse, kur importuojamos prekės, buvo atsiskaitoma eurais. Vienas atvejis gali pateisint, jei importuojama iš tų šalių, kur atsiskaitoma doleriais ar kitomis valiutomis ir jos yra stipresnės nei euras. Tada būtų galėjusi kaina keistis dėl euro. Tas faktorius visiškai atmestas“, – tvirtino premjeras.

Jo teigimu, Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) pavesta vykdyti atskirų prekių grupių stebėseną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA