Kauniečiai vertina naująsias viešojo transporto stogines | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai vertina naująsias viešojo transporto stogines

Nors naujosios stoginės – jau įsibėgėjęs projektas mieste, iš kauniečių vis dar netyla skundai dėl jų dizaino bei nepraktiškumo. 

Neatlieka savo funkcijos

„Nepatogu tiesiog“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė Raminta. „Va ir dabar lyja, bet nėra skirtumo, kur būt, kai blogas oras… Nesulaiko lietaus jos kai tokie tarpai“, – sakė ji, atkreipdama dėmesį į plačius tarpus tarp stoginės sienų.

Panašių idėjų turėjo ir kiti kalbinti kauniečiai. Štai Mindaugo nuomone, naujosios stoginėse įrengti suoliukai – nepritaikyti sėdėjimui.

„Nu ar bandėt jūs kada atsisėsti? Nepatogu gi“, – stoginių trūkumus vardino jis. „Anksčiau tilpdavo daugiau žmonių. Ką jau kalbėt, jei jie su krepšiais. Dabar ateina vaikinas koks, įsitaiso ir viskas – suoliukas užimtas“, – pasakojo vyras ir pridėjo, jog, jo nuomone, tokios stoginės skirtos nebent stovėjimui, o suolelis tinkamiausias krepšiams pasidėti.

Kaune tik darbo reikalais būnančios Linos nuomone, stoginės visiškai nepraktiškos, kai yra didelis vėjas ir krituliai.

„Važiavau į susitikimą. Su atitinkama apranga, aišku… bet per lietų ir vėją iš stoginės išėjau dar baisiau atrodanti, nei buvau iki tol. Nežinau, neišbandė jų niekas gal prieš projektą patvirtinant?“ – svarstė moteris.

Geriau, nei buvo

Tiesa, nors miestiečiai vienbalsiai teigė, jog stoginės nėra pačios patogiausios, visgi rado ir teigiamų jų savybių.

Raminta pripažino, jog stoginės jai – gražios. „Pas mus prie namų va stotelė tarp medžių, tai gražiai žiūrisi visai“, – sakė ji. „Dabar tikrai geriau, nei anksčiau, nes anksčiau išvis to pastatėlio neturėjom. Nesaugu, tamsu, negerai kažkaip. Įdomu, dėl ko tik dabar sumąstė pastatyt jį…“ – svarstė kaunietė.

„Man labai puikiai ta sienelė šviečia. Super!“ – sakė Lina. „Net kai uždėta reklama ant sienos dabar mažiau erzina, nei anksčiau kad būdavo… Nors gal čia reklamos, o ne stotelės, pagerėjo“, – šypsojosi ji.

Miestui nieko nekainavo

Kaip anksčiau rašė portalas „Kas vyksta Kaune“, senosios stoginės keičiamos ar naujos statomos ne savivaldybės lėšomis.

„Noriu pabrėžti, kad miestui tai nieko nekainuoja – viską naujasis koncesininkas daro už savo lėšas“, – tada portalui „Kas vyksta Kaune“ situaciją komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Naująsias stogines įrenginėja konkursą laimėjusi įmonė „Reklamos arka“, kuri įsipareigojo savo lėšomis prižiūrėti visas jas dar 20 metų.

Įmonė šiais metais turi įrengti 339, o per ateinančius trejus metus – dar 111 naujų stoginių. Pasibaigus koncesijos sutarčiai, visos stoginės liks miestui.

Jau anksčiau skelbėme, kad kauniečiams užkliuvo naujųjų stoginių suoliukų funkcionalumas, šiuo klausimu suregavo ir miesto valdžios atstovai.

Kaip sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas, specialistams, kaip ir kauniečiams užkliuvo naujosiose stoginėse įrengti metaliniai suoliukai.

„Naujosiose stoginėse įrengti metaliniai suoliukai, dėl kurių sulaukėme daug skundų, iš tiesų yra nepatogūs. Koncesininkas tai pripažino ir geranoriškai sutiko įrengti naujus, patogesnius suoliukus“, – praėjusį mėnesį teigė V. Šiliauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA