Visi 15 tūkst. Ryšių muziejaus eksponatų lieka Kaune | Kas vyksta Kaune

Visi 15 tūkst. Ryšių muziejaus eksponatų lieka Kaune

Kaunas.lt nuotr.

Kaune veikęs Ryšių istorijos muziejus ir jo eksponatai tampa kauniečių nuosavybe. IT ir telekomunikacijų bendrovė „Teo“ Kauno miesto savivaldybei oficialiai perleido VšĮ „Ryšių istorijos muziejus“ dalininko savininko teises.

Visi 15 tūkst. muziejaus eksponatų lieka Kauno miesto muziejuose ir netrukus bus vėl matomi visuomenei.

Kauno Ryšių muziejų valdžiusią viešąją įmonę „Ryšių istorijos muziejus“ 2010 m. įsteigė „Teo“. Praėjusių metų pabaigoje „Teo“, grynindama savo veiklą, pardavė Kauno Rotušės aikštėje turimas patalpas.

„Kuriame naujos kartos telekomunikacijų verslą, o ryšių istoriją menančias vientisas kolekcijas perduodame į patikimas rankas. Džiaugiamės, kad mūsų tikslai išsaugoti eksponatus ir galimybę gyventojams juos toliau matyti sutapo su Kauno savivaldybės išreikštu toliau pasakoti komunikacijos raidos istoriją ir paveldą“, – sako „Teo“ ir „Omnitel“ vadovas Kęstutis Šliužas.

„Džiugu, jog Kaunas tampa Ryšių muziejaus eksponatų savininku. Tiek mūsų pastangos ir bendrovės „Teo“ pozicija leido išlaikyti neišskaidytus eksponatus mieste. Per gana trumpą laiką išpildėme pagrindinį norą ir lūkesčius, kad tie eksponatai neatsidurtų kažkur stalčiuose, bet kuo greičiau būtų prieinami visuomenei. Eksponatų perėmimas pavyko sklandžiai, o jau netrukus pateiksime aiškią viziją, kaip toliau juos eksponuosime visuomenei“, – teigė Kauno vicemeras Simonas Kairys.

Kauno miesto gyventojai ir svečiai didžiąją dalį Ryšių muziejaus kolekcijų vėl pamatys jau per kelis artimiausius mėnesius. Gegužės pabaigoje Kauno miesto muziejus naujai įrengiamoje Rotušės ekspozicinėje salėje rodys pašto ir filatelijos rinkinius. Dalis Radijo ir televizijos rinkinių eksponatų bus naudojami Kauno miesto muziejaus rengiamoje parodoje, skirtoje Kauno radiofono 90-čio jubiliejui paminėti. Parodą LRT patalpose Daukanto g. 28 numatoma atidaryti birželio 12 d.

Telefonijos ir informatikos rinkinių eksponatai, perduoti VII fortui ir VšĮ „Karo paveldas“, visuomenei bus atverti irgi gegužę. Daugeliui pažįstamą karietą su gaubtu-nameliu priima Lietuvos istorinių transporto priemonių išsaugojimo asociacija. Karieta ir istorinė telefono būdelė netrukus bus eksponuojama Istorinės karinės technikos muziejuje S. Dariaus ir S. Girėno g. 29 A.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA