Su tūkstantiniu kyšiu Kaune bandė išsisukti Nigerijos pilietis | Kas vyksta Kaune

Su tūkstantiniu kyšiu Kaune bandė išsisukti Nigerijos pilietis

KVK nuotr.

Policijos pareigūnai praneša apie papirkinėjimo atvejus praėjusį savaitgalį.

Gegužės 1 d. apie 20.00 val. Kaune, Savanorių pr. ir Birželio 23-osios g. sankitoje, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Patrulių rinktinės pareigūnai pastebėjo automobilį „VW Passat“, kuris pažeidė Kelių eismo taisykles (toliau – KET), t. y. pravažiavo sankryžą degant draudžiamam, raudonos spalvos šviesoforo signalui.

Patruliai sustabdė minėtą automobilį, informavo vairuotoją apie padarytą pažeidimą, tačiau, surašant administracinio teisės pažeidimo protokolą, 1979 m. gimęs vairuotojas, gyvenantis Kazlų Rūdos sen., Bebruliškės k., pradėjo atkakliai prašyti neforminti padaryto pažeidimo. 1979 m. gimęs vyras buvo įspėtas dėl kyšio siūlymo ir gresiančios baudžiamosios atsakomybės, tačiau į perspėjimus nereagavo ir paėmęs iš savo piniginės 50 eurų vertės nominalo kupiūrą, ją įdėjo į civilinės atsakomybės draudimą bei padavė vyr. patruliui į rankas.

Vyras buvo sulaikytas. Kauno apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 227 str. dėl papirkimo.

Gegužės 2 d. apie 1.40 val. Kaune, K. Donelaičio g. ir Maironio g. sankirtoje, automobilio „Audi“ vairuotojas, 1987 m. gimęs Nigerijos pil. taip pat bandė papirkti Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės pareigūnus. Nors ir buvo perspėtas dėl gresiančios baidžiamosios atsakomybės, 1987 m. gimęs vyras, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės už KET pažeidimą (vairavo transporto priemonę būdamas neblaivus, nustatytas 0,88 prom. alkoholio girtumas), pasiūlė Kauno apskrities VPK patruliams 1 000 eurų kyšį. Minėtas vyras sulaikytas. Kauno apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str. dėl papirkimo.

Abi baudžiamosios bylos ruošiamos baigti ir bus perduotos teismui artimiausiu metu, pagreitinto proceso tvarka.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA