Kaunas atsisveikino su lengvosios atletikos treneriu A. Stanislovaičiu | Kas vyksta Kaune

Kaunas atsisveikino su lengvosios atletikos treneriu A. Stanislovaičiu

Š. Kubiliaus nuotr.

Pirmąjį gegužės sekmadienį Anapilin buvo palydėtas profesorius Aleksas Stanislovaitis.

Joniškėlyje gimęs, tačiau daugiau nei pusę savo gyvenimo Kaune praleidęs A. Stanislovaitis mirė balandžio 22-ąją Ispanijoje, kur drauge su lengvaatlečiais rengėsi artėjančiam olimpiniam sezonui.

Sekmadienį nuo 9 ryto visi norintys turėjo galimybę atsisveikinti su profesoriumi Lietuvos sporto universitete, o 15 valandą urna su jo palaikais buvo išlydėta į Petrašiūnų kapines.

Į laidotuves susirinkę profesoriaus artimieji, bendražygiai bei kolegos negailėjo treneriui gerų žodžių. „Geram žmogui ir diena gera… gaila tik, jaunas labai buvo“, – teigė jie.

Gimęs Aleksas Stanislovaitis – viena ryškiausių Lietuvos lengvosios atletikos asmenybių, visą savo gyvenimą ir paskyręs šiam sportui. Nuo 1992 metų jis dirbo Lietuvos sporto universitete (LSU), ėjo prorektoriaus, Senato primininko pareigas, o 1997-2008 metais A. Stanislovaitis taip pat buvo ir Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris.

Profesorius per savo karjerą yra išleidęs ir keletą knygų, daugybę mokslinių straipsnių apie sportininkų fiziologiją bei lengvąją atletiką.

Žymiausi jo auklėtiniai – olimpinė vicečempionė Austra Skujytė, vienas pajėgiausių šalies sprinterių Rytis Sakalauskas, Lietuvos rekordininkas Kastytis Klimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA