A.Butkevičius žada atsistatydinti iš LSDP pirmininkų, jei Seimo rinkimai bus nesėkmingi | Kas vyksta Kaune

A.Butkevičius žada atsistatydinti iš LSDP pirmininkų, jei Seimo rinkimai bus nesėkmingi

BNS 2016/05/01 16:17
J.Petronio nuotr.

Premjeras Algirdas Butkevičius žada atsistatydinti iš partijos pirmininko posto, jei po Seimo rinkimų socialdemokratai bus opozicijoje.

„Jei rinkimai nepavyks, savaime suprantama, demokratinėje šalyje gali atsitikti, kad reikės su partijos pirmininko pareigom tikriausiai atsisveikinti“, – sekmadienį žurnalistams per partijos suvažiavimą Vilniuje sakė A.Butkevičius.

Klausiamas, kuomet socialdemokratai laikytų, kad rinkimai buvo nesėkmingi, A.Butkevičius atsakė: „Nepavyks tada, jei liksime opozicijoje“.

Savo kalboje partijos suvažiavime A.Butkeviučius sakė kaip partijos vadovas prisiimantis atsakomybę, vesdamas į rinkimus socialdemokratų partijos kandidatų sąrašą.

„Tačiau to maža. Tokią atsakomybę turi prisiimti kiekvienas, kuris turi ambicijų tapti Seimo nariu. (…) Ne vieta sąraše apsprendžia mūsų indėlį į pergalę, o rinkėjų balsai . Dėl jų ir reikia kovoti. Tik tada mūsų pergalė bus įtikinama ir mes galėsime tęsti savo darbus, užuot padovanoję oponentams savo įdirbį ir pradėtus projektus“, – kalbėjo premjeras.

Jis taip pat savo kalboje pripažino, kad konkurentai pervilioja rinkėjus, bet kartu sakė nedramatizuojantis padėties dėl mažėjančių reitingų ir ragino partiečius aktyviau įsitraukti į rinkimų kovą, nes jiems laimėti raudonų balionų ir šalikų neužteks.

„Lietuvos visuomenė palankiai vertina socialdemokratus, bet pas mus taip pat vyksta įvairūs procesai. Kaip rodo naujausi viešosios nuomonės tyrimai, socialdemokratų rinkėjus bando perimti ne tik Darbo ar „Tvarkos ir teisingumo partijos“, o ir Valstiečių ir žaliųjų sąjunga“, – sakė premjeras

„Nedramatizuoju padėties ir dėl aptirpusių visuomenės apklausų rezultatų. Tai vertinu kaip signalą, verčiantį susiimti. Tikrasis vertinimas bus rinkimų rezultatai. Bet man neramu dėl kartais vangios, inertiškos LSDP laikysenos, kai turime kuo pasigirti, kai reikia pristatyti Vyriausybės nuveiktus darbus ar parodyti principingą poziciją, ypač regioninėje spaudoje ar socialiniuose tinkluose“, – į partiečius kreipėsi premjeras.

Premjeras pabrėžė – per rinkimus teks kovoti dėl kiekvieno rinkėjo balso, ir ypač didžiuosiuose miestuose. „Čia vyks atkaklios kovos dėl rinkėjų balsų. Todėl neužtenka balionų, raudonų šalikų ar eisenų įtaigos. Kiekvienas skyrius privalo parengti solidžią rinkimų kampanijos programą su konkrečiomis iniciatyvomis, kurios suburtų gyventojus“, – sakė A.Butkevičius.

Seimo rinkimų tikslu A.Butkevičius įvardino ne mažesnį mandatų skaičių nei šiuo metu, t.y. 39, taip pat lyderystę formuojant koaliciją.

Socialdemokratai taip pat suvažiavime patvirtino rinkimų programą, kuria jie deklaruoja siekiantys sukurti stiprų visuomenės vidurinį sluoksnį, mažinti socialinę atskirtį, skatinti gimstamumo augimą, išorinę emigraciją keisti vidine.

Pasak socialdemokratų programos, 2010 metais vienam Lietuvos gyventojui turės tekti 85 proc. Europos Sąjungos BVP, vidutinis atlyginimas viršys 1100 eurų, minimalus atlyginimas – ne mažiau 500 eurų, pensijos padidėtų penktadaliu.

Kalbėdamas apie pasibaigiančios kadencijos darbus premjeras sakė, jog dar reikia priimti socialinį modelį, pataisas dėl aukštojo mokslo, taip pat kelti neapmokestinamų pajamų dydį.

„Mūsų pirmas tikslas – didinti progresyvumą mažinant darbo pajamų apmokestinimą, didinant neapmokestinamų pajamų dydį, kaip žinote, šiuo metu yra 200 eurų, manome, kad (galėų būti) ženklus padidinimas iki 310-320 eurų, konkrečių skaičių dar negaliu pasakyti, neturiu makroekonominių rodiklų, maždaug birželio mėnesį galėsime pasakyti“, – sakė premjeras.

Valdantieji socialdemokratai, po praėjusių Seimo rinkimų ilgai išlaikę didelį populiarumą, į suvažiavimą sekmadienį susirinko po didžiausio kol kas kryčio žemyn reitingų lentelėse, nors ir išlaikę pirmąją poziciją.

Prieš savaitę dienraščio „Lietuvos rytas“ paskelbta visuomenės nuomonės apklausa parodė, jog balandžio mėnesį reikšmingai sumažėjo tiek LSDP, tiek jos vadovo premjero A.Butkevičiaus populiarumas.

Už socialdemokratus per rinkimus, jeigu jie vyktų kitą sekmadienį, žadėjo balsuoti 15,7 proc. (kovą – 21,2 proc., vasarį – 23 proc.) gyventojų, rodė bendrovės „Vilmorus“ atlikta apklausa. Jos duomenimis, premjeru balandžio mėnesį pasitikėjo 47,1 proc. apklaustų gyventojų, kovą ministro pirmininko reitingas siekė 50,7 procentus.

Vyriausybei vadovaujantys socialdemokratai Seime turi didžiausią 39 narių frakciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA