Lietuva ir Baltarusija ketina atidaryti reguliarų keleivių susisiekimą Nemuno upe | Kas vyksta Kaune

Lietuva ir Baltarusija ketina atidaryti reguliarų keleivių susisiekimą Nemuno upe

BNS 2016/04/30 16:22

Lietuva ir Baltarusija ketina atidaryti reguliarų keleivių susisiekimą Nemuno upe – tai atvertų galimybes vandens keliais iš Lietuvos keliauti ne tik į Baltarusiją, bet ir į Lenkiją, šeštadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Tokie planai šią savaitę buvo aptarti trečiajame Lietuvos ir Baltarusijos bendradarbiavimo tranzito ir transporto srityje darbo grupės susitikime, kuris vyko Vilniuje. Baltarusijos transporto ir komunikacijos ministro pirmasis pavaduotojas Aleksejus Avramenka, komentuodamas susitikimo rezultatus, pabrėžė, kad norint įgyvendinti sumanymą reikėtų keisti Lietuvos ir Baltarusijos tarpvyriausybinį susitarimą dėl laivininkystės vidaus vandens keliais.

Susisiekimo ministerija „Lietuvos žinioms“ patvirtino, kad jau parengtos Lietuvos ir Baltarusijos sutarties dėl abiejų valstybių sienos teisinio režimo pataisos, jos šiuo metu derinamos su suinteresuotomis institucijomis.

Įvairius projektus Lietuvos, Lenkijos, Rusijos ir Baltarusijos pasienio regionuose rengiančio Nemuno euroregiono Marijampolės biuro direktorius Gintaras Skamaročius dienraščiui tvirtino, kad pavieniai turistai ar jų organizuotos grupės iš vienos valstybės į kitą Nemunu gali keliauti jau nuo šio sekmadienio, gegužės 1 dienos. „Ieškoma verslininkų, kurie organizuotų maršrutinius plaukimus. Taip keliauti iš vienos šalies į kitą gali bet kuris keleivis, turintis Baltarusijos vizą. Tokie reguliarūs plaukimai galėtų būti rengiami tam tikromis savaitės ar mėnesio dienomis“, – teigė G. Skamaročius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA