Agresyvia onkologine liga netikėtai susirgus gydytojui, jo kolegos skubiai prašo pagalbos | Kas vyksta Kaune

Agresyvia onkologine liga netikėtai susirgus gydytojui, jo kolegos skubiai prašo pagalbos

R. Tenio nuotr.

Į „Kas vyksta Kaune” redakciją su viltimi kreipėsi Vilniaus universiteto (VU) medicinos mokslų daktaro, gydytojo – odontologo Kęstučio Sveikatos (41 m.) kolegos.

Jam netikėtai susirgus agresyvia onkologine liga, bendradarbiai Audronė Idzelienė ir Saulius Drukteinis įsteigė „Kęstučio Sveikatos labdaros ir paramos fondą”.

Gyvybiškai svarbūs vaistai

Fondo steigėjai informuoja, kad ligos gydymas yra labai brangus ir sudėtingas, todėl prašoma visus norinčius ir galinčius prisidėti prie Kęstučio gydymo:

Kęstutis yra žmogus, kurį mes laikome savo šeimos dalimi ir jį branginame”, – sako jo kolegos.

Informuojama, kad sergančiajam reikalinga parama itin brangioms 2-3 tūkst. eurų kainuojančiomis vaistų injekcijomis, o procesą būtina kartoti kas kelias savaites. Vyras buvo gydytas ne tik Lietuvoje, bet ir Šveicarijoje. Šiuo metu ligos būsena stabilizuota, tačiau vaistai būtini nuolat.

Pakalbinome su  dr. K. Sveikata apie 17 m. dirbančią jo kolegę, puikiai jį pažįstančią, vieną iš paramos fondo steigėjų – Audronę Idzelienę.

Susirgo netikėtai

Ji pasakoja, kad vyras turi gražią, puoselėjamą šeimą: žmoną, augina 12-metę dukrą ir 9-metį sūnų. Šiuo metu dr. K. Sveikata dirba VU ir vienoje Vilniaus odontologijos klinikoje.

„Tai jaunas, intelektualus, gyvenimą mylintis, tiesiog žydintis žmogus! Visada buvo sveikas, nusiskundimų dėl sveikatos neturėjo, ir staiga 2015 m. liepą, kaip iš giedro dangaus driokstelėjo ši kraupi žinia,  atrodė žemė iš po kojų išslys, visi buvomę apstulbę… bet jis taip nori, tiesiog trokšta gyventi!”, – emocingai dėstė A. Idzelienė.

Pašnekovė pažymėjo, kad jaunam, gyvenimą medicinai paskyrusiam vyrui, apie tai kalbėti itin skausminga ir nemalonu.

„Jis nenori užuojautos, nori išlaikyti žmogiškąjį orumą, apsaugoti vaikus nuo informacijos apie ligą, bet pagalba jam gyvybiškai reikalinga, tad be viešumo neapsieisime”, – kalbėjo pašnekovė.

Ji prisiminė, kad 2016 m. balandžio 15 d. įsteigus paramos fondą, pats dr. K. Sveikata į tai reagavo skausmingai ir emocingai:

„Iš pradžių susigraudino, paskui nudžiugo, kad yra žmonės, kuriems jis taip svarbus. Mums jis labai rūpi!”, – atviravo A. Idzelienė.

Neliko abejingi

Pasiteiravus, kodėl neliko abejingi savo kolegos nelaimei, A. Idzelienė atsakė:

„Esame ilgamečiai kolegos, jaučiame pareigą ir atsakomybę už jo likimą, kartu žinome, kad gydymas jam  gyvybiškai svarbus. Kas padės, jei ne artimieji?”, – klausė A. Idzelienė.

Kalbėdama apie žmonių santykius, pagarbą ir pagalbą vienas kitam, moteris niekaip negali pamiršti įspūdžio iš kelionės po Armėniją:

„Sovietmečiu lankiausi Armėnijoje, buvau nustebusi, kad ten nėra nei vaikų namų, nei blaivyklų. Klausiau vietinių – kodėl? Jie atsakė, kad ištikus nelaimei, vaikus paima ir rūpintis įsipareigoja šeimos nariai, nėra šeimos – tada giminės, draugai, nėra ir jų – tuomet kaimynai. Rūpintis kitu – ten įaugę į kraują, norėtųsi šį požiūrį įtvrintinti ir Lietuvoje”, – kalbėjo A. Idzelienė.

Dr. K. Sveikatos kolegos kreipiasi su finansinės paramos prašymų į kolegas, draugus, pažįstamus ir nepažįstamus, visus geros valios žmones:

„Jūs galite išgelbėti gyvybę, padarykime tai kartu”, – ragino jo kolegos.

Paremti Kęstučio gydymą galima dviem būdais:

1. Pervesti 2 proc. pajamų mokesčio dalį (užpildant VMI forma FR0512; forma pildoma asmeniškai eletroniniu būdu per EDS); (nuskenuotas pavyzdys, kaip pildyti FR0512 formą).

2. Pervestis savanorišką paramą į sąskaitą banke LT667044060008089874, Kęstučio Sveikatos labdaros ir paramos fondas, į.k. 304227920.

Savo ir visos Kęstučio šeimos vardu, jo kolegos iš anksto dėkoja už supratingumą ir palaikymą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA