Būsimas olimpietis R. Kančys moko bėgimo paslapčių | Kas vyksta Kaune

Būsimas olimpietis R. Kančys moko bėgimo paslapčių

R. Tarasevičiaus nuotr.

Orų pranešėjų prognozėms darantis vis optimistiškesnėmis kauniečiai vis dažniau naudojasi proga išlysti lauk, apsiauti bėgimo batus ir išsijudinti po žiemos sąstingio.

[galerija kiek=”4″]

„Kauno maratono“ organizatoriai visiems kauniečiams, tiek besiruošiantiems renginiui, tiek norintiems sustiprėti ir išmokti bėgimo paslapčių organizuoja nemokamas „Bėk lengvai“ treniruotes. Pasikeisdami treniruotes veda būsimas olimpietis Remigijus Kančys, sprinterė Eva Misiūnaitė ir „Impuls“ klubo trenerės.

„Norint pasiruošti bėgimui reikia derinti bendro fizinio treniruotes su specialiais pratimais bėgimui. Stipriname kojas, į pagalbą pasitelkiame įvairius barjerus, žymeklius. Tarpusavyje deriname treniruotes ir ruošiame dalyvius jų startui įvairiapusiškai. Treniruotės vyksta Kauno Technologijų universiteto stadione. Dalyviams bėgant apšilimo ratus matome kas blogai laiko rankas, blogai stato kojas ar daro kitas klaidas. Iškarto galime pataisyti, patarti“, – pasakojo jau visą mėnesį vykstančias treniruotes vedantis Lietuvos maratono čempionas R. Kančys. Jis su E. Misiūnaite treniruotes gegužės mėnesį ves pirmadieniais ir trečiadieniais nuo 18:30.

Iki „Kauno maratono“ renginio dar du kartus per savaitę, antradienį ir ketvirtadienį, KTU stadione nemokamas viešas treniruotes ves „Impuls“ sveikatingumo klubo trenerės. Jų programa kiek skiraisi nuo R. Kančio ir E. Misiūnaitės. Čia skiriama daugiau dėmesio bendram fiziniam pasirengimui ir raumenų stiprinimui.

„Norint pasiekti gerų rezultatų ir lengviau bėgti neužtenka tik auginti ištvermę bei tobulinti techniką. Reikia skirti laiko ir bendro fizinio treniruotėms. Tvirtesni rankų, pečių, liemens raumenys padeda išlaikyti tinkamą laikyseną bėgant. Tokios treniruotės svarbios ir norint sustiprinti sąnarius, kaulus. Visgi bėgant kieta danga itin daug krūvio tenka ir šioms kūno dalims“, – tikino „Impuls“ klubo trenerė Justė Tuskaitė, pridurdama, kad jų treniruotės taip pat vyks 18:30.

Dalyvių patogumui, į atvykstant į treniruotes nereikia nieko papildomai atsinešti. Dauguma pratimų atliekami stovint ar atsiremiant rankomis. Pasak R. Kančio, pradėjus nuo nulio bėgioti ir treniruotis nuo gegužės pirmos dienos nesudėtingai dar galima pasiruošti 5 ar net 10 kilometrų startui.

„Mėnuo teisingai parinktų pratimų, treniruočių keletą kartų per savaitę tikrai užtenka, kad pavyktų įveikti savo pirmuosius 5 kilometrus. O jei ankščiau propagavote kitą sporto šaką, tai gali pavykti įveikti ir 10 kilometrų. Tik svarbu nesitikėti laimėti varžybose, išsikelti protingus tiklsus ir bėgti sau patogiu greičiu, nepersistengiant“, – tikino treneris.

VšĮ „Kauno maratono klubas“ kviečia kauniečius į nemokamas taisyklingo bėgimo treniruotes, KTU stadione, nuo pirmadienio iki ketvirtadienio 18:30. Tai – ketvirtus metus iš eilės vykdoma iniciatyva, kuria siekiama suburti sveiką gyvenimo būdą propaguojančią bendruomenę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA