J. Audėjaitis tikina, kad Kauno mokslo populiarinimo centras bus išskirtinis | Kas vyksta Kaune

J. Audėjaitis tikina, kad Kauno mokslo populiarinimo centras bus išskirtinis

Kaunas.lt nuotr.

Daugybę įvairiose pasaulio vietose įsikūrusių mokslo populiarinimo centrų aplankęs architektas, Kauno miesto tarybos narys Jonas Audėjaitis įsitikinęs – Kaune įgyvendinamas „Mokslo salos“ projektas bus unikalus ne tik savo architektūra, bet ir turiniu.

Nemuno saloje 2018 metais iškilsiančiame Nacionaliniame mokslo ir inovacijų centre didžiausias dėmesys turės būti skirtas reikšmingiausiems lietuvių mokslininkų pasiekimams. Tuo įsitikinęs prof. J. Audėjaitis pabrėžia, kad visuomenėje gajus mitas esą mokslo centrai yra nuobodžios laboratorijos iš tiesų yra visiškas absurdas.

„Mokslo centras – tai vieta, kur mokslas pristatomas populiariai. Pirminis tikslas yra mokslą „atnešti“ jaunam žmogui, kad jis pasaulį suprastų ne tik iš vadovėlių, bet ir savo gyvu veiksmu, prisilietimu galėtų pajusti mokslo grožį ir tai jį įtrauktų“ , – teigė J. Audėjaitis.

Pirmąjį mokslo populiarinimo centrą profesorius aplankė dar 1987 metais Japonijoje. J. Audėjaitis juokiasi, kad niekuomet nepagalvojo, kad toks statinys vieną dieną atsiras ir Kaune. Pasaulyje veikia beveik trys tūkstančiai mokslo centrų, kuriuos kasmet aplanko daugiau nei 300 milijonų lankytojų.

„Pristatant mokslą svarbiausia panaudoti visą išmonę ir tai padaryti įdomiai ir patraukliai. Mokslo negalima subanalinti. Dar nepaskelbus konkurso tarptautinėje arenoje jaučiamas didžiulis susidomėjimas šiuo projektu“ , – pabrėžė J. Audėjaitis.

Mokslo populiarinimo centro architektūrinį konkursą organizuos viena iš garsiausių šios srities kompanijų pasaulyje „Malcolm Reading Consultants“. Londone reziduojanti kompanija turi 20 metų tarptautinių architektūrinių konkursų organizavimo patirtį. Tarptautinis konkursas bus paskelbtas birželio pradžioje ir tęsis iki rugsėjo. Kompanija „Malcolm Reading Consultants“ bus atsakinga už visą architektūrinės vizijos konkursą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA