Kauną drebins „Bike Show Millennium 2016” | Kas vyksta Kaune

Kauną drebins „Bike Show Millennium 2016”

Organizatorių nuotr.

Birželio 4 – 5 dienomis Kauno Nemuno saloje vyks tradicinė, jau septyniolikta iš eilės, grandiozinė baikerių fiesta „Bike Show Millennium”.

[galerija kiek=”12″]

Šventė prasidės motociklininkų paradu centrinėmis laikinosios sostinės gatvėmis, nuo Kauno pilies į Nemuno salą, kur vyks pagrindinė renginio dalis. Šeštadienį žiūrovai matys kaskadininkų pasirodymus ir ekstremalų šou „Skraidantys automobiliai – Double Twist“, o vakare visų baikerių lauks populiarios lietuviškos grupės ir svečiai iš užsienio – vokiečių industrinio metalo „Rammstein“ tribute komanda iš Italijos – grupė „Engelstein“.

Sekmadienį nuo pat ryto prie Kauno „Žalgirio“ arenos šurmuliuos tradicinis „Auto Show“, kasmet stebinantis vis įspūdingesniais eksponatais ir vis didesniu dalyvių bei žiūrovų skaičiumi. Taip pat vyks Kauno ekstremalaus sporto mokyklų pasirodymai bei kvapą gniaužiančios šonaslydžio „Vimota Driftingo pirmenybės“, kurias sudarys treniruotės, kvalifikaciniai ir poriniai važiavimai.

Skraidantys automobiliai

Tarptautinio kaskadininkų šou „Skraidantys automobiliai – Double Twist” metu du automobiliai važinėja gigantiškoje 12 metrų skersmens metalinėje sferoje, jos dydis prilygsta 4 aukštų namui. Programoje pristatomi šuoliai nuo tramplinų motociklu ir automobiliu, apsivertimai, sprogimai, „crash“ triukai, „stunt riding“, akrobatiniai bei kino triukai ir prieš žiūrovų akis tikrai skraidys automobiliai. Kvapą gniaužiančios programos kulminacija – sinchroniškas dviejų automobilių dvigubas apsisukimas ore.

Šou „Skraidantys automobiliai – Double Twist“ žvaigždė – Lietuvos ekstremalas Jurijus Risnovskis, kuris 2001 metais pirmasis pasaulyje atliko mirties kilpą automobiliu Vilniuje, tituluotas geriausiu Lietuvos kaskadininku bei laimėjęs „Discovery Channel“ apdovanojimą už geriausią triuką automobiliu.

Scenoje – „Rammstein“ ritmai

2005 m. Romoje susibūrusi grupė „Engelstein“ pradžioje tik „žaidė“ savo dievukų, vokiečių industrinio metalo komandos „Rammstein“, kūryba. Tačiau galybė valandų, praleistų repeticijų salėje, aistra muzikai ir noras savo oda patirti tai, ką jaučia tikrieji „Rammstein“ scenoje, netrukus tapo antruoju muzikantų gyvenimu. It du vandens lašai panašūs į originalus, italai „Engelstein“ meistriškai atkuria tą nevaldomą jėgą ir kunkuliuojančią energiją, kuria garsėja kultiniai „Rammstein“. Koncerto metu naudojami ir visi būdingi vokiečių pasirodymams atributai – fejerverkai, vandens patrankos, liepsnosvaidžiai ir kiti specialieji efektai.

Driftingo pirmenybės

„Vimota Driftingo pirmenybės“ – aukščiausios klasės varžybos, kurias sudaro treniruotės, kvalifikaciniai ir poriniai važiavimai. Poriniai „TSUISO“ važiavimai, pasaulyje tarp visų automobilio sporto šakų, pripažinti patys vaizdingiausi žiūrovo akimis. Varžybas 2010 m. sukūrė D1SPORT komanda. Anksčiau jos buvo pavadinimu „D1SPORT Driftingo čempionatas“. Pirmas pasikeitimas įvyko 2014 m., kai čempionatas buvo pervadintas, dėl Lietuvos automobilių sporto federacijos nuostatų, į „Battery dirftingo pirmenybės“.

Tais pačiais metais pasikeitė ne tik pavadinimas, bet ir atsirado skirtingų lygų driftingo varžybos: gatvės, Semi Pro ir Pro lygos. Pernai, 2015 m. per penkis etapus, driftingo pirmenybės surinko virš 12 000 žiūrovų. Per metus pasiekė 100 skirtingų, unikalių dalyvių skaičių iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos ir Australijos. Dažniausiai vieno etapo metų dalyvaudavo 35- 45 pilotai. Naujas pavadinimas „Vimota Driftingo pirmenybės“  2016 m. įgauna pagreitį ir sparčiai populiarėja, dėl žiūrovų dėmesio.

Lietuvoje Semi Pro lygoje leidžiama dalyviams dalyvauti be saugos lankų, todėl leistinas važiavimas slystant šonu yra iki 100km/h, tokie reikalavimai atsirado dėl saugumo sumetimų. D1SPORT komandos prezidentas Kąstytis Alekna įvedė, nuo 2014 m., padangų apribojimą – Semi Pro lygoje padangų plotis 225, jog sumažinti galingų dalyvių greitį ir sulyginti skirtingų bolidų jėgas. Pavyzdys: pilotų bolidai turintys 700 ag. susilygins su kitų automobilių turinčių mažiau arklio galių, dėl mažo padangų sukibimo. Taip pat, organizatorius įvedė piloto apribojimą –  tas pats dalyvis negali dalyvauti kitose lygose. Tai buvo padaryta, kad tas pats pilotas nelaimėtų skirtingose lygose ir būtų daugiau intrigos.

Automobilių fiesta

Sekmadienį vyks ir tradicinis „Auto Show“, kurio metu bus galima pamatyti naujausias automobilių tiuningo madas ir tendencijas. Parodos metu bus demonstruojami antikvariniai, senoviniai, egzotiški, perdaryti, patobulinti automobiliai, elektromobiliai, kartai, bagiai, motociklai, dviračiai ir kiti technikos bei meno stebuklai. Pamatysite naujausių modelių automobilius ir motociklus.

„Bike Show Millennium“  vyks 2016 m. birželio 4-5 d. Kauno Nemuno saloje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA