Zoologijos sodas 77 – tą kartą pradeda vasaros sezoną | Kas vyksta Kaune

Zoologijos sodas 77 – tą kartą pradeda vasaros sezoną

Organizatorių nuotr.

Legendinis zoologijos sodas Kaune balandžio 30 dieną jau 77 – tąjį kartą pradeda vasaros sezoną, atveria savo erdves lankytojams ir kviečia į nepakartojamų pojūčių sūkurį.

Šiemet zoologijos sodas siūlys savo lankytojams pažadinti  savo viduje žvėrį, o tai padaryti bus galima atvykus į Lietuvos zoologijos sodo sezono atidarymo renginį  „Žvėrys mieste“.

Stebinanti egzotika – taip galima apibūdinti apsilankymą zoologijos sode. Čia laukia riaumojantys liūtai, tokie Afrikos regionui būdingi gyvūnai kaip žirafos, zebrai bei antilopės, viena gausiausių terariumų bei akvariumų ekspozicija Lietuvoje, gyvatės, kupranugariai ir dar begalė įdomių gyvūnų rūšių.

Lietuvos zoologijos sodas šiemet savo lankytojams siūlys įvairias dovanas, kasdien vykstančius nuotaikingus užsiėmimus su gyvūnais bei nuolat vykstančius renginius, skirtus visai šeimai. Viena lankomiausių pramoginių erdvių Kaune – zoologijos sodas, kasmet pateikia naujų ir įdomių gyvosios gamtos pažinimą skatinančių programų, skirtų pažinti mus supančią gyvūnija iš arčiau. Sezono atidarymo proga zoologijos sodas savo lankytojus kvies renginyje apsilankyti už specialią kainą – balandžio 30 dieną bilietas į zoologijos sodą visiems tekainuos tris eurus.

Sezono atidarymo šventę padėjo organizuoti aktyvūs vilniečiai

Zoologijos sodo atidarymo metu vykstančios veiklos ir renginio metu surinktos lėšos bus skirtos gyvūnų gerovei ir jų gyvenimo kokybės gerinimui – taip teigia prie šių metų zoologijos sodo atidarymo renginio prisidėjusi aktyvių vilniečių komanda, kurią subūrė studentė Milena Ždanovičiūtė – „mūsų komandą sudarė net šeši nariai, o susibūrėme netikėtai ir neplanuotai, tiesiog nusprendėme, jog ir vilniečiai gali prisidėti prie Lietuvos zoologijos sodo sąlygų gerinimo. Zoologijos sodo gyventojai ilgus metus džiugina jo lankytojus – pats laikas atsilyginti jiems tuo pačiu. Norisi, kad kiekvienas zoologijos sodo gyvūnas gyventų kuo labiau jo gamtinę aplinką atitinkančiomis sąlygomis.

Jas gerindami tikimės pažadinti gyvūnams šypsenas, nes mylime gyvūnus, jais reikia rūpintis o zoologijos sodas yra mūsų visų, nesvarbu kad gyvename kitame mieste“ – apie kilusią kilnią idėją pasakojo studentė .

Dėka gausaus organizatorių būrio šiais metais zoologijos sodo atidarymas išplis po visą Kauno miestą. Renginio išvakarėse Laisvės alėjoje bus galima sudalyvauti smagioje akcijoje –  prie miesto fontano išgirsti gyvūnų garsus ir patiems pabendrauti su atgijusiais zoologijos sodo gyvūnų personažais. Laisvės alėjoje vyksiančio renginio metu vaikai bus kviečiami nusifotografuoti su tigro, liūto, kengūros personažais, renginio metu bus dalinami kvietimai apsilankyti balandžio trisdešimtosios dienos renginyje su nuolaida. Balandžio trisdešimtosios dienos vakare visi norintys galės dalyvauti mašinų lenktynėse,  kurios startuos prie zoologijos sodo pagrindinio įėjimo.

Orientacinių varžybų dalyviai bus kviečiami originaliai pasipuošti automobilių ekipažus arba persirengti gyvūnų personažais, bus vykdomi gražiausio automobilio rinkimai. Laimėjusios komandos laukia itin neįprastas prizas – zoologijos sode balandžio 4 dieną gimė kupranugarės jauniklis. Laimėjusi komanda turės neeilinę galimybę suteikti mažylei vardą ir įsiamžinti bei susipažinti su visa kupranugarių šeimyna, gyvenančia zoologijos sode Kaune. Renginio metu surinktos lėšos bus skiriamos gyvūnų gerovei – jų voljerų tvarkymui, gyvenimo kokybės kėlimui.

Lietuvos zoologijos sodo komunikacijos ir edukacijos skyriaus vedėja Neringa Kirijenkaitė pasakojo, jog kasmet zoologijos sodas pritraukia vis didesnį lankytojų kiekį bei prie zoologijos sodo gyvavimo norinčių prisidėti žmonių, taip tapdamas aktualia Kauno miesto erdve:

„Labai džiugu, jog jau septyniasdešimt septintąjį kartą zoologijos sodas gali atverti savo duris lankytojams. Šių dienų visuomenėje, kuomet vis labiau populiarėja žaliasis turizmas bei alternatyvios pramogos, zoologijos sodas tampa vieta, kurią kiekvienas gali atrasti tarsi iš naujo.  Turbūt visi vaikystėje esamę lankęsi zoologijos sode ir turime gerų prisiminimų, kaip pirmą kartą nustebome pamatę beždžionę ar liūtą. Tačiau zoologijos sodas jau seniai nebėra vieta, kuri domina tik mažuosius lankytojus – čia naujų pramogų nuo šiol galės atrasti kiekvienas, norintis turiningai praleisti savo laisvalaikį“, – įsitikinusi N. Kirijenkaitė.

Visi norintys galės geriau pažinti savo mėgstamus egzotiškus gyvūnus

Zoologijos sode vyksiančio renginio metu iki pat vakaro vyks tokių gyvūnų kaip žirafų, zebrų, liūtų ir beždžionių pristatymai, specialistai – gyvūnų prižiūrėtojai ves profesionalias pažintines programas apie įdomiausius zoologijos sode esančius gyventojus. Aktyviausi dalyviai bus pakviesti patys susipažinti su šių gyvūnų egzotišku gyvenimu, padėti gyvūnų prižiūrėtojams sutramdyti gyvatę, surasti pasislėpusią beždžionę, stebėti kaip savo grobį medžioja gamtos karaliai liūtai.  Renginio metu veiks nemokamos ekskursijos su profesionaliais edukologais, taip pat visą dieną vyks nuotaikingi gyvūnų pristatymai.

Sezono atidarymo metu lankytojai turės galimybę geriau pažinti sodo gyvūnų elgseną bei mitybos ypatumus. Mažieji lankytojai galės stebėti zoologijos sodo mylimiausią gyvūną ruonį Kajų dalyvaudami pilkojo ruonio pristatyme – tai išties įspūdingas reginys, kadangi šėrimų metu ruonis gauna 10 kilogramų žuvies. Tai ypatingai pritraukia vaikus, kadangi lankytojai gali patys prisidėti prie ruonio šėrimo jam paruoštomis žuvimis. Pirmą kartą šiais metais bus galima susipažinti su praeitų metų lapkričio mėnesį iš Olandijos zoologijos sodo atvykusiais broliais liūtais, kuriems šį pavasarį sukanka dveji metai.

Lietuvos zoologijos sodo edukologė Erika Bašinskaitė kalbėjo apie tokios gyvūno elgsenos stebėjimo naudą lankytojui – „Zoologijos sodui svarbu įvairiais būdais skatinti gamtosaugines idėjas, nes kuo daugiau žmonės sužinos apie gyvūnų rūšis, mitybą, buveines, gamtoje gresiančius pavojus, tuo labiau augs žmonių sąmoningumas, kuris labai svarbus norint išsaugoti nykstančias rūšis visame pasaulyje, o jei, be viso to, atvykusieji pamato gyvūno užimtumo vieną ar kitą aspektą, tada kelionė po sodo teritoriją tampa įsimintinesnė, o mažiesiems palieka neišdildomą įspūdį ir daug emocijų”. Tokie užsiėmimai ne tik puiki pramoga lankytojams, tačiau ir naudingas laiko praleidimas. Lietuvos zoologijos sodo gyvūnams zoologijos sode nuolatos vyks užimtumo programos, kurias nuo šio sezono stebėti gali kiekvienas atvykęs į ekskursiją zoologijos sode.

Renginio metu zoologijos sode veiks net penkios nemokamos pramogų erdvės

Renginio metu zoologijos sode veiks penkios aktyvios erdvės, skirtos menui, aktyviam poilsiui ir muzikai. Renginio dieną zoologijos sode taip pat vyks protų mūšio žaidimas „Ar tu protingesnis už beždžionę?“. Žaidimo metu bus kviečiama ne tik pasukti galvą bet ir pajudinti kūną. Nuo pat ankstaus ryto zoologijos sode vyks Infinity Loft komandos rengiamos šokių pamokos, kurias ves profesionalūs treneriai: bus galima sudalyvauti „zumba“. „Afro beatz“ ir kitokiuose užsiėsimuose. Po aktyvių pramogų lankytojai galės, pasivaišinti natūraliais Lemon Bar sulčių kokteiliais arba apsilankyti vienintelėje Kaune „Zoo Kavinėje“ .

Vaikams bus skirta atskira erdvė, kur mažieji bus kviečiami ne tik pasijodinėti arkliuku ir poniu, bet pažaisti su veidukų paišymu, dalyvauti balionų „Happy4“ įmonės lankstymo dirbtuvėse ir patys pabandyti tai padaryti. Organizatoriai žada lipdymo, piešimo, karpymo dirbtuvėles, veidukų paišymą mažiesiems. Specialiai vaikams skirtoje erdvėje netrūks šokių, pramogų, žaidimų – žadama ir naujiena, nes bus pristatoma interaktyvi trimatė knygelė apie Lietuvos zoologijos sodą, su kuria pažaisti galės kiekvienas norintis. Zoologijos sodo „Zoo mokyklėlė“ ves užsiėmimus su gyvūnėliais, pasakos apie gamtą ir jos išsaugojimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA