Kauno meras perdavė ne tik miesto raktą, bet ir savo regalijas | Kas vyksta Kaune

Kauno meras perdavė ne tik miesto raktą, bet ir savo regalijas

Kas vyksta Kaune nuotr.

Ketvirtadienio vakarą miesto Rotušėje oficialiai paskelbta 26-ojo „Kaunas Jazz“ festivalio pradžia. Žinomų žmonių, festivalio rengėjų bei rėmėjų apsuptyje, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis „Kaunas Jazz“ rengėjams perdavė ne tik simbolinį miesto raktą, bet ir mero regalijas, kurios, savaitgalį Kaune karaliaujant džiazui, patikėtos festivalio sumanytojui Jonui Jučui.

„Kaunas ir džiazas yra neatsiejami vienas nuo kito. Kauno raktą džiazo festivalio rengėjams patikiu jau antrus metus. Pernai šio renginio metu džiazavo visas miestas, o po šventės raktas buvo saugiai grąžintas. Tikiuosi šįmet džiazuomenė vėl bus tokia pat aktyvi“, – sakė Kauno meras.

Festivalis „Kaunas Jazz“ šiemet prasidėjo kiek anksčiau, nei oficialusis jo atidarymas Kaune. Šią savaitę Alytuje, Panevėžyje ir Kaune jau surengti„Kaunas Jazz“ publikos numylėtinio Tamiro Grinbergo koncertai. Ketvirtadienio vakarą po oficialaus festivalio atidarymo džiazo gerbėjai nuskubėjo į Raudondvario menų inkubatorių, kur koncertuoja JAV atlikėja Stacey Kent. Penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį kauniečių ir meisto svečių laukia daug nemokamų renginių Vienybės aikštėje, Laisvės alėjoje ir senamiestyje.

Tikrus džiazo gerbėjus kvies tradicinės festivalio erdvės – VDU didžioji salė, klubas „Combo“, įvairios miesto bažnyčios.

Gegužės 1-ąją dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje įvyks didysis festivalio koncertas, kur savo pasirodymą surengs dešimčia „Grammy“ statulėlių apdovanoti JAV vokalo virtuozai – grupė „Take 6“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA