Pavasarinė sporto karštinė – kaip sportuosime šiemet? | Kas vyksta Kaune

Pavasarinė sporto karštinė – kaip sportuosime šiemet?

Organizatorių nuotr.

Pavasaris dažniausiai kelia asociacijas su bundančia gamta, pirmaisiais šiltais saulės spinduliais, nedrąsiai kylančia oro temperatūra ir vis dažnesnėmis šypsenomis žmonių veiduose.

Nors tenka pripažinti, kad lietuviškas pavasaris ne visuomet pateisina svajones ir lūkesčius, bet magiškų galių turi neabejotinai. Po žiemos speigų, šilti žiemos drabužiai nugula į tolimiausią spintos kampą kartu su niūria nuotaika, o  jų vietą užpildo optimizmas, motyvacija ir geros emocijos. Vidinė būsena natūraliai pradeda veržtis į išorę, todėl pavasarį noras atsinaujinti ar pasigražinti įgauna didžiausią pagreitį per visus metus.

Pasiūlymų džiunglėse

Pasiryžimas yra vienas iš sudėtingiausių tikslų įgyvendinimo etapų, tačiau tie džinsai, į kuriuos šį pavasarį vėl netilpau procesą gerokai paspartina. Pokyčių planas turėtų skambėti labai paprastai: noriu keistis, pradedu sportuoti, sveikai maitintis, pozityviai galvoti ir nauji įpročiai tampa šviesesnio rytojaus dalimi. Visgi, dažnai yra vienas ar keli nenumatyti faktoriai, kurie pradeda kišti koją, kai to visai nereikia. Šiuo atveju, tai sunkiai suskaičiuojama gausa pasiūlymų, paslaugų, teisingų teorijų ir patarimų.

Visas pasiryžimas pamažu pradeda blėsti tą akimirką, kai užgriūna pasirinkimo našta. Dauguma sporto ir sveikatingumo klubų siūlo jums tą vienintelį teisingą pasirinkimą, tačiau juk nepabandęs nesužinosi. Kuo arčiau vasara, tuo ši pasiūlymų karuselė sukasi greičiau, atrodo taip ir liksite stovėti ir žiūrėti, kol paskutiniai optimizmo likučiai nuguls kažkur viduje. Nesijaudinkite ir neskubėkite, pasidarykite arbatos, ramiai atsisėskite ir susidėliokite norimų pokyčių planą, kuris žymiai palengvins pasirinkimo naštą. Ir tik tuomet galėsite pradėti kurti save tokį, kurį kasdien smagu susitikti prie veidrodžio.

Pirmasis žingsnis

Šviesusis metų periodas –  pavasaris bei vasara suteikia galimybę formuoti naujus sportavimo įpročius. Žymiai lengviau yra atsispirti pagalvės gundymui, kai prabudus už lango šviečia saulė. Jeigu esate vienas iš tų žmonių, kuriems nuolat vis per maža valandų dienoje – pradėkite ją anksčiau. Papildomos dvi valandos jums garantuotos, neprarandant jokių energijos resursų.

Jums tereikia atlikti  nesudėtingą ritualą: atsikelti iš lovos, užsimesti sportinę aprangą ir aktyviai pradėti dieną. Tinkamai, pagal jūsų poreikį pasirinkta fizinė veikla veikia žymiai geriau nei stiprios kavos puodelis. Taigi, nuo ko pradėti?  Jeigu jūsų organizmas po nakties rėžimo dar nėra tinkamai pasiruošęs itin aktyviai kalorijų deginimo treniruotei, geriausia rinktis tempimą, pusiausvyrą bei raumenų stiprinimą sujungiančias treniruotes. Išbandykite Pilates, jogą, meditaciją arba ką nors naujo – mankštas ant irklenčių. Kartais būna ir tokių rytų, kuomet energijos pliūpsnis tiesiog išverčia iš lovos ir norisi bėgte bėgti į sporto klubą. Tokia būsena, jums aiškiai nurodo, kad šis rytas yra puiki proga apsilankyti aktyvioje treniruotėje ir priversti save gerokai paprakaituoti. Ką turėtumėtės rinktis tokiu atveju?

Žinoma, aktyvią kardio treniruotę, puikiai tiks vandens aerobika, plaukimo treniruotė ar intensyvus bėgimas. Įsiklausykite į savo organizmą ir jis jums intuityviai nurodys tinkamą sporto bei aktyvios gyvensenos kryptį.

Viskas vienoje vietoje

Naujus įpročius malonu formuoti, kuomet yra didelė tikimybė, jog rutina neužklups pirmąją pokyčių savaitę. Turbūt nėra sunku atspėti, jog šansus gerokai padidina platus paslaugų spektras esantis jūsų pasirinktame sveikatingumo komplekse. Šiuo atžvilgiu Kaune esantis „Girstučio“ baseinas gali užtikrinti visišką ramybę dėl jūsų pasirinkimo.

Baseinas, vanduo, treniruokliai, mankštos, pirtys, poilsis, atsipalaidavimas – viskas vienoje vietoje. Apsilankyti „Girstučio“ baseine ir išbandyti visas siūlomas paslaugas yra labai paprasta. Nesvarbu ar norisi vienkartinio ar mėnesinio abonemento, kiekvienam klientui, priklauso gausybė paslaugų ir užsiėmimų, kurie be jokių išlygų ir žvaigždučių jau yra įtraukti į apsilankymo kainą.

Sportuok vandenyje, ant vandens ar sausumoje: treniruoklių salė, Pilates, mankšta ant irklenčių, aqua aerobika, senjorų, nėščiųjų mankštos, atsipalaidavimas pirtyse, sūkurinėse voniose ir baseine. Vanduo turi visiems puikią žinomą fizinę ypatybę: kiekvienas objektas jame yra gerokai lengvesnis, o „Girstučio“ baseine šis dėsnis galioja ir sprendimams – juos čia priimti gerokai lengviau.

Tad nebereikia daugiau varginti sau galvos: aktyvuok savo gyvenimą, susikurk naujus malonius įpročius ir mėgaukis lengvesniu ir sveikesniu gyvenimu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA