Kauno policijai pavyko aptikti neeilinį vagių grobį už pusę milijono eurų | Kas vyksta Kaune

Kauno policijai pavyko aptikti neeilinį vagių grobį už pusę milijono eurų

delfi.lt 2016/04/27 12:31

Kauno apskrities pareigūnams pavyko aptikti neeilinį vagių grobį. Jonavos rajone bendrovės angaruose rasti net 7 užsienyje vogti traktoriai. Skaičiuojama, kad visi vogti traktoriai „John Deere“ kainuoja daugiau nei pusę milijo eurų.

Beveik nauji traktoriai aptikti Žeimių miestelyje pirmadienio vakarą.

„Tikrindami ūkio subjektą pareigūnai rado 7 traktorius, kurie sukėlė įtarimų. Pasitelkus traktorių atstovybės darbuotojus, buvo nustatyta, kad VIN numeriai yra suklastoti arba neatitinka tikrovės“, – Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos III skyriaus viršininkas Aleksejus Gubenko.

Dėl radinio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto įgijimo nusikalstamu būdu. Traktoriai rasti vienos agrofirmos teritorijoje – iš viso rasti 7 „John Deere” traktoriai. Visi jie buvo vogti, kaip įtariama, Švedijoje.

„Pirmadienio vakarą atlikta neatidėliotina krata ir sulaikytas įmonės direktorius“, – sako A. Gubenko.

Bendra radinio vertė viršija pusę milijono eurų. Skaičiuojama, kad rastų traktorių vertė svyruoja nuo 20 iki 100 tūkst. eurų. Manoma, kad žemės ūkio technika į Lietuvą atvyko nesenai.

„Mūsų duomenims, traktoriai čia stovėjo kelias dienas“, – sako A. Gubenko.

Neoficialiais duomenimis, traktoriai rasti bendrovės „Blauzdžių Autoservisas“ teritorijoje. Antradienį traktoriai bus pergabenti į policijos saugojimo aikštelę. Beje, pareigūnai pastebi, kad pavogti traktorius galėjo būti ne itin sudėtinga – visi jie atsirakina ir užsikuria su vienu ir tuo pačiu raktu.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA