Pirmą kartą Lietuvoje – FAI pasaulio moterų karšto oro balionų čempionatas | Kas vyksta Kaune

Pirmą kartą Lietuvoje – FAI pasaulio moterų karšto oro balionų čempionatas

P.Grigaliūno nuotr.

2016 m. liepos mėn. 4-10 d. Birštone įvyks vienas svarbiausių metinių pasaulio oreivių bendruomenės sportinių renginių – FAI pasaulio moterų karšto oro balionų čempionatas. Čia 7 dienas iš eilės į dangų kils net 60 karšto oro balionų, kuriuos pilotuos geriausios pasaulio pilotės.

[galerija kiek=””]

Garbė organizuoti šį renginį atiteko Birštono oreivių klubui „Audenis“, Lietuvos Aeroklubui ir Lietuvos oreivių draugijai. Organizuojamo renginio pagrindinis tikslas – prisidėti prie Lietuvos vardo garsinimo, karšto oro balionų sporto populiarinimo Lietuvoje ir pasaulyje.

Anot renginio vadovo, oreivių klubo „Audenis“ direktoriaus Žydrūno Kazlausko, organizuoti tokį renginį yra išties didelė atsakomybė. „Čempionato metu visą savaitę Birštono dangus bus užpildytas karšto oro balionais, profesionaliai suorganizuoti visą procesą nėra lengva, tačiau tikiu, kad viskas pavyks puikiai, o vaizdas atrodys išties įspūdingai. Balionai kils anksti ryte ir pavakarę, esant idealioms oro sąlygoms, vakarais balionai kils iš pačio miesto centro, o tai renginio žiūrovams turėtų sukelti dar didesnes emocijas. Skrydis oro balionu – tai galimybė pakilti virš kasdienybės ne tik tiesiogine prasme bet ir mintimis. Kviečiame atvykti, praplėsti akiratį ir taip gyvenimui suteikti daugiau spalvų.“

Varžybose dalyvaus geriausios pasaulio pilotės iš JAV, Japonijos, Brazilijos, daugelio Europos sąjungos, Ukrainos, Rusijos ir kitų šalių. 2016 metų čempionate Lietuvos sportininkams atsiveria reali galimybė kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų. Per 20 nepriklausomybės metų Lietuva tapo daugiausiai oro balionų ir kartu profesionalių pilotų turinčia šalimi 1000 gyventojų.

„Oro balionas yra ne tik transporto priemonė, bet ir patrauklus bei sėkmingas turistinės traukos objektas. Skrydis oro balionu – tai vienas įspūdingiausių būdų pažinti šalį. Ši pramoga traukia ir užsienio svečius ir vietinius turistus. Pastebime, kad birštoniečiai ir miesto svečiai ne tik laukia karšto oro balionų švenčių, bet kartu nepraleidžia progos pakilti į dangų ir pasigrožėti Nemuno kilpose įsikūrusiu kurortu“, – teigi Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė.

FAI pasaulio moterų karšto oro balionų čempionatas – tai unikali galimybė organizuoti sportinius ar pramoginius skraidymus, aviacinius renginius, pristatančius Lietuvą kaip itin patrauklią oreivystės profesionalų šalį. Tokie čempionatai leidžia sukurti nepakartojamus reginius ore bei prikaustyti gyventojų ir miesto svečių dėmesį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA