Seimo narė B.Vėsaitė „Ąžuolyno bėgime“ medalį gavo net nebėgusi visos distancijos | Kas vyksta Kaune

Seimo narė B.Vėsaitė „Ąžuolyno bėgime“ medalį gavo net nebėgusi visos distancijos

Facebook nuotr.

Sekmadienį, pliaupiant lietui, kauniečiai dalyvavo jau tradiciniu tampančiame „Ąžuolyno bėgime“. Tiesa, ne visi dalyviai įveikė visą trasą.

[galerija]

Artėjant rinkimams, politikai, kandidatuojantys į Seimą, visais būdais bando išnaudoti viešąją erdvę savo reklamai. Tik ne visiems tai puikiai sekasi.

Kauno vicemeras Simonas Kairys sekmadienį feisbuke pasidalino nuomone, kad politikai kartais bando sukčiauti, norėdami patekti į viešąją erdvę. Šį kartą jis pasidalino nuotrauka ir pastebėjimu apie socdemų kandidatę Kaune, Seimo narę Birutę Vėsaitę, kuri nebėgo visos bėgimo trasos, tačiau po medžiu palaukusi kitų dalyvių prie finišo, atbėgo prie finišo linijos.

Tiesa, Seimo narė B.Vėsaitė startavo kartu su visais dalyviais, bet kaip pastebėjo kiti, jos bėgimas tetruko kelis šimtus metrų. Vėliau, sulaukusi finišuojančių bėgikų, su partijos kolegomis ji nubėgo finišo link.

„Ąžuolyno bėgimas pagal Birutę Vėsaitę“

„Negražu slėptis po medžiu priešais finišą ir visiems atbėgus, kartu finišuot. Gaila, neturėjau su kuo nufotografuoti. Juokinga.

Gerbiami kolegos politikai, jei jau kur dalyvaujate („darote” ar kuo kitu užsiimate), tai būkit pavyzdžiu, būkit nuoširdūs, kartu išgyvenkit idėjos, nuotaikos prasmę su kitais dalyviais“, – socialiniame tinkle savo mintimis pasidalino S.Kairys.

B.Vėsaitė: distanciją šiek tiek sutrumpinome

DELFI po šios žinios susisiekė su B. Vėsaite, ji tikino, kad bėgime dalyvavo dėl smagumo ir distaciją šiek tiek sutrumpino.

„Mes pasirinkome šį bėgimą for fun (angl. – dėl smagumo), už švarią gamtą. Kiek nori, tiek ir bėgi. Bėgau 2,5 kilometro, tiek, kiek norėjau ir galėjau. Tegul Kauno vicemeras nekalba nesąmonių. Mes pasakėme, kad padarėme shortcut’ą (angl. – trumpesnė distancija, pasirinktas trumpesnis kelias) ir visai to nesigėdijame“, – sakė politikė.

Oficialiai skelbiamame „Ąžuolyno bėgimo” dalyvių sąraše internete politikės „Birutė V” įrašyta nebuvo. Bėgimo dalyviai „už švarią gamtą” turėjo įveikti 5 kilometrų trasą. Šios distancijos bėgikai nepretendavo į apdovanojimus ir medalius.

Nors Seimo narė teigė bėgusi dėl smagumo ir šiek tiek sutrumpino trasą, oficialiose „Ąžuolyno bėgimo” taisyklėse pažymėta, kad varžybų dalyviams nors kiek nukrypti nuo bėgimo trasos (be teisėjo leidimo) yra draudžiama. Dalyviai, pažeidę šią taisyklę, yra diskvalifikuojami.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA