Kauno meras patikrino, kaip kauniečiai tvarkosi mieste | Kas vyksta Kaune

Kauno meras patikrino, kaip kauniečiai tvarkosi mieste

E.Virkečio nuotr.

Šeštadienio rytmetį įvairios Kauno vietos sulaukė didelio tvarkdarių būrio. Tiesa, šį kartą miestą tvarkė ne komunalinių įmonių darbuotojai, o patys kauniečiai, išgirdę kvietimą prisidėti prie švaresnio miesto ir gražesnės Kauno aplinkos.

Keliose pavasarinės talkos vietose apsilankė ir miesto meras Visvaldas Matijošaitis, kuris ne tik įvertino kauniečių darbą, bet ir pats pridėjo ranką prie šiukšlių tvarkymo miesto viešose erdvėse. Jis mažuosius kauniečius pavaišino ir obuoliais, kad talka būtų produktyvesnė.

Miesto savivaldybė kauniečius šį kartą pakvietė tvarkyti vienuolikos miesto vietų, tačiau tvarkomų plotų buvo ir daugiau. Dalis kauniečių nusprendė nevykti į skelbiamus tvarkymo taškus, o su kaimynais surengti talką šalia savo namų. Skaičiuojama, jog akcijoje dalyvavo daugiau nei dešimt tūkstančių miestiečių.

Švarinimosi taškuose įkurtuose rūšiavimo miesteliuose veikė bendrovės „Kauno švara“ ambasados, kuriose kauniečiai su savo atžalomis rado įvairių pramogų, žaidimų ir edukacinių programų.

Akcijos dalyvius obuoliais vaišinęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis teigė, jog surinktas šiukšles išveš visą savaitgalį dirbsiančios bendrovės „Kauno švara“ šiukšliavėžės.

„Aplinką stengiamės tvarkyti ištisus metus, reikia mylėti gamtą ir ją puoselėti. Šįmet besitvarkančių žmonių kur kas daugiau, galbūt tam įtakos turėjo ir oras“ , – teigė kaunietė Eglė.

„Renkame šiukšles, kurios nesugenda ir nesupūna, o lieka žemėje. Tradiciškai daugiausiai randame plastmasės, metalo, stiklo gaminių“, – sakė Aleksoto aplinką švarinęs Genadijus.

Dėmesys rūšiavimui

Šiemet vienas iš pagrindinių „Kaunas tvarkosi 2016” akcijos tikslų – rūšiavimo skatinimas. Pasak V. Matijošaičio, svarbu išmokinti ir įpratinti vaikus jau nuo mažens rūšiuoti atliekas, kad kuo mažesnis jų kiekis patektų į sąvartyną.

„Praėjusių metų pabaigoje individualių namų savininkams išdalinome kelias dešimtis tūkstančių rūšiavimo konteinerių. Jau dabar matome, jog buitinių atliekų konteinerių kiekis mažėja, o didėja išrūšiuoto stiklo, popieriaus bei plastmasės kiekiai“, – pabrėžė Kauno vadovas.

„Rūšiuojant šiukšles visi darome klaidų, todėl labai smagu, jog šiandien ne tik tvarkėmės, bet ir mokinomės taisyklingai rūšiuoti. Manau atsakingi tėvai turėtų nuolat rodyti pavyzdį savo vaikams kaip rūšiuoti ir kokią naudą tai duoda“, – sakė Pažaislio vienuolyno prieigas tvarkiusi Ieva.

Tikslus švarinimosi akcijoje dalyvavusių žmonių skaičius paaiškės pirmadienį. Preliminariais duomenimis šeštadienį Kaune tvarkėsi daugiau nei 10 tūkstančių miestiečių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA