Po pirmų varžybų ietininkė L. Jasiūnaitė tapo realia kandidate į Europos čempionatą | Kas vyksta Kaune

Po pirmų varžybų ietininkė L. Jasiūnaitė tapo realia kandidate į Europos čempionatą

R. Tarasevičiaus nuotr.

Ietininkė, „Kauno maratono klubo“ narė, Liveta Jasiūnaitė vos spėjusi grįžti į Lietuvą iš treniruočių stovyklos Portugalijoje ir startavusi pirmose savo sezono varžybose iškart pagerino asmeninį rekordą ir ietį numetė 59,4 metrus.

Sportininkė tiki, kad jau kitose varžybose gali pavykti užsitikrinti kelialapį į Europos čempionatą ir viliasi, kad olimpinis normatyvas taip pat gali būti jau pasiekiamas.

„Daugiau nei dvi savaites intensyviai treniravausi stovykloje. Gerai, kad orai Portugalijoje buvo palankūs. Grįžome, vieną dieną pailsėjome ir iškart vykau į varžybas. Dar prieš jas jaučiausi pakankamai stipriai ir gerai. Visų varžybų metu pavyko išlaikyti stabiliai gerėjantį rezultatą ir po keleto metimų jau viršijau Europos čempionato normatyvą (57,5m). Gaila, kad šiose varžybose normatyvai nefiksuojami. Rezultatą reikės pakartoti kitą savaitę Palangoje“, – pasakojo L. Jasiūnaitė.

Nors ir sportininkė džiaugiasi pasiektu nauju asmeniniu rekordu, bet viliasi, kad jis ilgai neužsilaikys ir šiemet gal pavyks peržengti ir 62 metrų olimpinio normatyvo ribą. Po čempionato Palangoje jaunoji sportininkė planuoja dalyvauti varžybose Birštone ir gegužės mėnesį Suomijoje vyksiančiose SELL studentų žaidynėse. Didžiausia viltis pasiekti geriausius rezultatus sportininkė deda būtent į šias varžybas.

„Lietuvoje kol kas mažai konkurencijos, adrenalino ir žmonių palaikymo. Tarptautinėse varžybose jau atsiranda kita patirtis, rimtesnė konkurencija, verčianti pasitempti ir rezultatas automatiškai dažnai būna geresnis nei per treniruotes ar kitas varžybas. Tiesiog turi siekti maksimaliai gero rezultato. Gali stebėti kitus sportininkus, trenerius ir taip mokytis“, – svarstė „Kauno maratono klubo“ ietininkė.

Sportininkė primena, kad kol kas dar startavo tik vienose varžybose ir anksti spręsti apie tolesnius rezultatus, bet pagal pasiruošimą jie turėtų gerėti. Liveta šiemet jau du kartus vyko į treniruotes Portugalijoje. Čia vyko jos pagrindinis pasiruošimas. Sportininkė apgailestauja, kad žiemos metu nėra sąlygų treniruotis pilnu pajėgumu.
„Deja, žiemą Lietuvoje neturime sąlygų mėtyti ietį lauke, O imituojami metimai manieže nedaug tepadeda. Sunku ką nors spręsti apie metimą, techniką iš 5 metrus nuskrendančios ieties. Bet tą laiką skiriame kitų raumenų grupių stiprinimui, o išėję į lauką daugiau treniruojame techninę metimo pusę“, – sakė L. Jasiūnaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA