KTU rektoriaus rinkimai – tarptautinio masto: užsieniečių daugiau nei lietuvių | Kas vyksta Kaune

KTU rektoriaus rinkimai – tarptautinio masto: užsieniečių daugiau nei lietuvių

Asociatyvi nuotr./ KTU nuotr.

2016 m. balandžio 22 d. 10 val. baigėsi terminas pateikti dokumentus dalyvauti viešame tarptautiniame konkurse Kauno technologijos universiteto (KTU) rektoriaus pareigoms užimti. Dabartinio rektoriaus Petro Baršausko kadencija baigiasi š. m. gegužės 31 d.

Rektorių 5 metų kadencijai viešo konkurso būdu renka ir skiria KTU taryba, sudaryta ir veikianti pagal Mokslo ir studijų statymo, Statuto ir kitų teisės aktų nuostatas. Rinkimus organizuoja iš Tarybos narių sudaryta darbo grupė.

Darbo grupė, pasibaigus dokumentų pateikimo terminui, užregistravo 6 pretendentus, pareiškusius norą dalyvauti rektoriaus rinkimuose (pretendentai pateikiami abėcėlės tvarka): Petras Baršauskas, Richard Brooks, Mokhtar Shokry Abou El Assad, Pablo G. Martinez Lestard, Vidas Raudonis, Alexander A. Suetin.

Darbo grupė toliau vertins, ar pretendentai pateikė visus reikiamus dokumentus ir pateiks savo vertinimo išvadas Tarybai, kuri ne vėliau kaip per 7 darbo dienas balsuodama el. paštu turi patvirtinti kandidatų į rektoriaus pareigas sąrašą, kuris bus paskelbtas Universiteto tinklapyje www.ktu.edu.

Konkursui pateiktų dokumentų kopijas darbo grupė taip pat perdavė Senatui, kuris įvertins pretendentų pedagoginės ir mokslinės veiklos atitiktį Universiteto keliamiems reikalavimams.

Kandidatai su Universiteto bendruomene susitiks atvirame Tarybos posėdyje. Data bus paskelbta ne mažiau kaip prieš 5 darbo dienas iki susitikimo, o uždaras Tarybos posėdis rektoriaus rinkimams šaukiamas ne vėliau kaip per 15 darbo dienų nuo dokumentų priėmimo pabaigos.

Apie konkursą

Viešą tarptautinį konkursą KTU rektoriaus pareigoms užimti, vadovaudamasi LR Mokslo ir studijų įstatymu ir KTU statutu, Universiteto taryba paskelbė kovo 16 d. Dokumentai dalyvauti konkurse turėjo būti pateikti užklijuotame voke iki balandžio 22 d. 10 val.

Informacija apie konkursą buvo paskelbta Universiteto ir Lietuvos mokslo tarybos tinklapiuose, nacionaliniuose dienraščiuose „Kauno diena“, „Lietuvos rytas“, „Respublika“ ir „Verslo žinios“, darbo skelbimų portale „CV online“, KTU doktorantų draugijos ir KTU Alumni socialiniuose tinkluose, tarptautiniame socialiniame tinkle „Linkedin“, tarptautiniame tinklapyje „The Economist“, Europos Sąjungos mokslininkų tinklalapyje EURAXESS.

Konkurse galėjo dalyvauti nepriekaištingos reputacijos asmenys, turintys mokslo laipsnį arba pripažinti menininkai, turintys pedagoginės ir vadybinės patirties. Tas pats asmuo rektoriumi gali būti renkamas ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės ir ne anksčiau kaip po 5 metų nuo paskutinės kadencijos pabaigos, jeigu paskutinė kadencija buvo iš eilės antra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA