Ž. Povilaitytė – Jazzyvile: „Bėgant gimsta ir dainų žodžiai“ | Kas vyksta Kaune

Ž. Povilaitytė – Jazzyvile: „Bėgant gimsta ir dainų žodžiai“

I. Maldžiūno nuotr.

Živilė Povilaitytė-Buzaitė, Lietuvos muzikos mylėtojams geriau žinoma kaip „Jazzyvile“ tikina pasidavusi sporto madai ir masinių bėgimų renginiams. 7 metus aktyviai sporto klubuose rytus leidžianti dainininkė nekantraudama laukia birželio 12 dieną vyksiančio „Kauno maratono“.

[galerija kiek=”4″]

Su dainininke kalbėjomės apie jos pomėgį sportuoti, bėgimo metu gimstančius tekstus dainoms ir susižavėjimą aktyvaus laisvalaikio mada.

Ruošiatės 5 kilometrų distancijai. Panašu, kad sportas Jums nėra svetimas?

Tikrai nėra. Sportuoju dar nuo vaikystės. Augau aktyvioje ir sportiškoje šeimoje. Vyresnė sesė yra profesionali rankininkė, mama dirba Lietuvos sporto universitete. Tad mokykloje dar nuo pradinių klasių  lankydavau įvairius sporto būrelius, dalyvaudavau „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“. Bandžiau ir stalo tenisą, kvadratą bei kitas sporto šakas. Šiuo metu jau 7 metus reguliariai lankausi sporto klube. Nors jei sportuoju nuo pradinių klasių, tai dainuoju nuo 3 metukų. Dainavimas man visada buvo svarbesnėje vietoje, nei sportas, bet abu neapleidžia visą gyvenimą.

Sportas visuomenės sąmonėje dar sunkiai dera su muzika ir muzikantų gyvenimu. Kaip čia taip yra?

Net nežinau, muzikantams sportas kaip tik yra būtinas. Dainuojant reikia stiprių pilvo raumenų. Kelių valandų koncerte itin svarbi ištvermė. Visgi šokio elementai, dainavimas, judėjimas scenoje yra sekinantis darbas. Dainininkui būtina gera fizinė forma. Pagalvojus, iš esmės visi mano kolegos užsiima vienokia ar kitokia sporto forma ir yra laisvalaikį mėgsta leisti aktyviai. Paskutiniais metais sportas tikrai tampa itin populiarus.

Ar klysta tie, kurie sportą vadina tiesiog mada?

Neklysta. Tikrai manau, kad sportavimo vajus yra mada. Bet sakyčiau, kad tai yra gera mada, nuo kurios nereikia nusisukti, o ją tik skatinti. Kuo ilgiau ji gyvuos ir kuo daugiau žmonių jai pasiduos tuo tik geriau visiems. Visgi tai apima ir daugiau nei sportą. Dar reikia domėtis ir sveiką mityba, mesti žalingus gyvenimo įpročius.

Sporto klubuose visada skamba muzika. Klausotės klubo siūlomo muzikinio takelio, ar užsidedate ausines ir klausotės savo susikurto takelio?

Klubuose grojanti muzika tikrai ne visų skoniui, tad atlikdama kardio treniruotę visada turiu su savimi ausinuką su savo pasirinkta muzika. Man klausomos muzikos tempas padeda valdyti treniruotės intensyvumą. Kaip sakoma, muzikos tempas sutampa su širdies darbo tempu. Bėgdama dažniausiai klausau tonizuojančios muzikos, mėgstu „Gus Gus“ grupės dainas, kartais pasitaiko ir repo ar hip hop‘o stiliaus dainų.

Bėgimas ar kiti monotoniški bėgimo pratimai suteikia galimybę ramiai pagalvoti. Kas sukasi jūsų galvoje bėgant?

Sportuoju rytais, tad dažniai tiesiog planuojuosi dieną, ką kur ir kada darysiu. Būna, kad atsipalaidavus pavyksta apgalvoti įvairias dilemas, pavyksta rasti sprendimus įvairioms problemoms. Dažniausiai galvoju apie žemiškus dalykus.

Gal yra ir kilusių kūrybinių idėjų?

Tikrai buvo. Esu ir dainos žodžius sukūrusi bėgdama ant bėgimo takelio. Bėgant gimė dainos „Colours“ žodžiai. Gal tai, kad sportuojant atsipalaiduoju, ar dėl aktyvumo atsiranda kūrybinių idėjų, įkvėpimo pliūpsniai. Neesu iš tų žmonių, kurie tiesiog sau pasako, kad dabar kursiu ir tekstai ar muzika pati rašosi. Man šios mintys ateina sportuojant, vairuojant ar tiesiog vedžiojant šunį. Gaila, kad klube negalima tiesiog imti ir garsiai niūniuoti kuriamos dainos melodijos ar dainuoti ir dėlioti žodžius.

Sportas ir stilius. Ar Jums rūpi kaip atrodote sportuojant?

Žinoma taip. Yra daug žmonių, kurie atsakytų, kad jiems svarbu tik patogumas, bet ne išvaizda. Man svarbu abu dalykai ir nebijau to pasakyti. Aš noriu jaustis gražiai ir man patinka puoštis, net jei ir einu sportuoti. Visada atkreipiu dėmesį sporto aprangos parduotuvėse į naujoves. Įdomu stebėti, kaip keitėsi medžiagos, gal atsirado geresnių, patogesnių drabužių, gal atsirado naujų technologijų. Įdomu ir kokio stiliaus aprangos, batų yra. Man patinka ryškių spalvų sportinė apranga. Visgi ir į laisvalaikio aprangą ateina vis daugiau sportinių elementų. Sportiniai bateliai jau yra nešiojami prie kelnių, suknelių ar sijonų. Gražu ir patogu. Pati namuose turiu bent 6 poras sportinių batelių.

Ar „Kauno maratonas“ bus Jums pirmas masinis bėgimas?

Nors neesu aktyvi bėgikė. Ilgai galvojau, kad ir 5 kilometrai ne man. Bet juos jau esu įveikusi „Vilniaus maratone“ ir „Pink run su BENU“ bėgime už vėžiu sergančias moteris. Dabar ruošiuosi birželio 12 dienos startui „Kauno maratone“.

Kuo sudomino masiniai bėgimai?

Dalyvavimas tokiame renginyje labai skiriasi nuo bėgimo specialiu takeliu. Čia labai stiprus bendruomeniškumo jausmas. Visi ateina su pakilia nuotaika, jaučiasi šventiška atmosfera. Didelis būrys žmonių susirenka dėl vieno tikslo – nubėgti tam tikrą kiekį kilometrų. Po varžybų vėliau net matai žmones su tais pačiais marškinėliais ir nors jų nepažįsti, bet jauti nepaaiškinamą artumą. Tai kuria puikų pozityvą mieste.

Birželio 12 dieną, Kauno rotušės aikštėje vyks „Kauno maratonas 2016“. Didžiausiame vasaros bėgime Lietuvoje tikimasi sulaukti daugiau nei 7 tūkstančių dalyvių. Sportininkai rungsis maratono, „Akropolio“ pusmaratonio, „Švyturio Balto nealkoholinio“ 10 km, Akademinės Kredito Unijos 5 km, „PRISMA“ šeimų bėgimo 1,5 km distancijose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA