Ant pastato „vaiduoklio” stogo – bauginanti asmenukių akcija | Kas vyksta Kaune

Ant pastato „vaiduoklio” stogo – bauginanti asmenukių akcija

Skaitytojo Žilvino nuotr.

„Kas vyksta Kaune” skaitytojas Žilvinas dalinasi vaizdo įrašu, kurį sekmadienį užfiksavo ant vieno Kauno pastato ,,vaiduoklio” stogo. Jame matyti, kaip ant 46 m aukščio „Britanikos” viešbučio – „vaiduoklio” stogo užsikeberojęs jaunimas – siaučia.

Darėsi asmenukes

Kaunietis teiraujasi: „Ant pačiame miesto Centre – prie Kęstučio ir A. Mickevičiaus gatvių sankryžos stovinčio pastato tvoros kabo užrašai:  „Objektas stebimas vaizdo kameromis”,  „Objektą saugo saugos tarnyba  „Tigro šuolis”, bet ar tikrai saugo?!”

Skaitytojas pasakoja, kad sekmadienį apie 15:30 val. ant apleisto „Britanikos” viešbučio – „vaiduoklio”, stovinčio adresu Kęstučio g. 26, pastebėjo šėliojantį jaunimą.

,,Keletas vaikinų šokinėjo prie pat stogo krašto, fotografavo vienas kitą, vėliau darėsi įvairias asmenukes ir net mėtė didelius akmenis ar plytas nuo stogo. Bet kaip jie ten pateko, jei pastatas aptvertas ir skelbiama, kad jį stebi vaizdo kameros?, – klausia Žilvinas.

Skaitytojas teigia, kad vaikinai ant stogo praleido daugiau nei valandą, tačiau jų sudrausminti taip niekas ir neatvyko.

Vaizdo įraše užfiksuota, kaip vienas iš jaunuolių trijulės stovi prie pat stogo krašto, o kitas ji fotografuoja. Vėliau jie pradeda šokinėti metaliniais strypais prie pat stogo krašto ir pradeda mėtyti didelius akmenis ar plytas. Skaitytojas baiminasi, kad taip lengvai patenkant į rizikingos būklės pastatą – galima greitai sulaukti tragiškų pasekmių.

„Nejau Kaunui reikia dar vienos nelaimės ar savižudybės? Užkirskime tam kelią!”, – ragino skaitytojas Žilvinas.

Į policiją nesikreipė

Skaitytojas Žilvinas policijos nekvietė, buvo įsitikinęs, kad į vaizdo kameromis stebimą teritoriją netrukus atvyks ją sauganti tarnyba.

Kauno apskrities VPK komunikacijos poskyrio specialistė Odeta Tumelytė informavo, kad duomenų apie vandalizmą šiame pastate balandžio 17 d. tarp 14-16 val. policija negavo.

Už saugumą atsako savininkas

Kauno miesto savivaldybės Centro seniūnijos seniūnas Marius Švaikauskas teigė, kad pastato teritorija yra aptverta, o už saugumą atsako savininkas.

„Gavę iš Jūsų informaciją, nedelsdami apie susidariusią situaciją informavome savininką, nurodėme nedelsiant imtis veiksmų, ateityje siekiant išvengti panašios situacijos,” – sakė M. Švaikauskas.

Visą parą nesaugo

Objektą saugančios saugos tarnybos „Tigro šuolis” direktoriaus pavaduotojas  Julius Alekna teigė, kad pastatas nėra stebimas visą parą, tad sužiūrėti visų įsibrovėlių jiems nepriskirta.

„Objektą saugome jau senokai, įsilaužėliai ten vaikštinėjo ne kartą, buvo kažkas ir vėliavą pakabinęs, tačiau apskritai šis objektas gan tvarkingas. Mes ten tik nuvažiuojame ir pasižiūrime, kad nebūtų nusiaubta, visą parą objekto nesaugome, žmonių kontrolės nevykdome“, – teigė J. Alekna.

Jis sakė, kad norint, jog objektas būtų saugomas visą parą, – reikėtų šalia steigti saugojimo postą su darbuotojais, šiuo metu to nėra. Kiek dažnai vykstama į objektą, atstovas nenurodė dėl komercinių paslapčių.

Darkart išvydus chuliganus, jis ragino kreiptis tiesiai į įmonės „Tigro šuolio“ darbuotojus telefono numeriu 8 610 22994 arba  kviesti policiją.

Įmonės UAB „Britanika” vadovas Vytenis Junevičius sakė, kad visų aukščio mėgėjų, savavališkai besibraunančių į pastatą sužiūrėti neįmanoma.

„Ką man daryti? Objektas saugomas, o ir bankus saugomus apiplėšia, ar sužiūrėsi visus? Jeigu nori, entuziastai bet ką padarys. Kaip su jais kovoti? Juk ir į 100 aukštų pastatus kai kurie mėgėjai nelegaliai užsiropščia, kad tik pasirodytų“, – kalbėjo V. Junevičius.

Planuoja griauti

Primenama, kad viešbutis „Britanika” pradėtas statyti sovietmečiu, 1986 m., (architektas Alfredas Paulauskas) tačiau taip ir liko nebaigtas statyti, buvo apleistas ir galiausiai tapo pastatu vaiduokliu.

UAB „Britanika“ vadovas V. Junevičius atskleidė, kad šiuo metu rengiamas projektas, po kurio objekto vieta bus sutvarkyta: „Darbai vyksta“, – komentavo.

Šio pastato savininkus UAB „Britanika“ dėl nekilnojamojo turto vystymo  konsultuojančios įmonės „Capital Kaunas“ vadovė Gintarė Meiluvienė teigė, kad pastatą griauti nuspręsta prieš gerą pusmetį.

„Kito varianto pats savininkas jau nebesvarsto“, – sakė G. Meiluvienė.

Šiuo metu vyksta naujo objekto šioje vietoje projektavimo darbai, atliekamos vystymo studijos, kas ten bus. Planuojama, kad šį rudenį jau bus priimti sprendimai ir prasidės projektiniai veiksmai.

G. Meiluvienė pažymėjo, kad jai besilankant šioje zonoje su architektais ir projektuotojais čia nebuvo taip lengva patekti, kaip minėtiems jaunuoliams.

„Kiek buvome nuvykę su architektais ir projektuotojais apžiūrėti, tai tikrai sutvarkyta, kaip kas nors ten sugeba įlįsti? Nesimato pro kur patenka, praėjimai uždaryti, objektą saugo saugos firma“, – pastebėjo G. Meiluvienė.

Pašnekovė atskleidė, kad šioje vietoje, nugriovus „Britanikos“ pastatą, planuojami statyti du nauji pastatai: vienas biurų, o kitas – butų.

Informuojame, kad pastebėjus panašius chuliganizmo atvejus reikia kviesti policiją numeriais: 02 ( fiksuoto ryšio tel.), 102 – „Omnitel”; 022 – „Bitė”, „Tele2″ vartotojams arba sukti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA