Į Nemuno salą kauniečius kviečia pirmosios pražydusios sakuros | Kas vyksta Kaune

Į Nemuno salą kauniečius kviečia pirmosios pražydusios sakuros

Š. Kubiliaus nuotr.

Pirmieji sodriai rausvi sakurų pumpurai jau prasprogo ir ne bet kur, o pačiame Kauno centre – Nemuno saloje!

Vis dažniau šią vietą kauniečiai renkasi ne tik romantiškiems pasivaikčiojimams, bet ir piknikams su šeimomis. Nemuno saloje šiomis japoniškomis vyšniomis nusėta visa pakrantė. Ir nors sužydėjo dar tik vos vienas kitas medis, netrukus žiedai suvešės pilnu pajėgumu ir pakvies pasigėrėti ne tik rožiniu ūku, bet ir sodriu aromatu. Ilgiau pabuvus saulėkaitoje, Nemuno salą nubarstys magiškas šių žiedų paklotas.

Pražydusios rausvos sakuros, mėlynuojantys žibučių šlaitai, parskrendantys ir čiulbesiu džiuginantys paukščiai, ilgėjantys vakarai, raudonėjantys saulėlydžiai, giedrėjantis oras, šiltas lietutis – pavasaris lepina ir kvieste kviečia pasidžiaugti akimirka žavinga.

Ir vasaros laukti liko jau ne daug, o kol lūkuriuojame, spėkime pasilepinti ne tik gamtos džiaugsmais, bet ir vienas kito draugija. Kodėl gi nepakvietus kieno nors pasivaikščioti šia sakurų pakrante ar prigulti pietų pogulio ant minkštos, purios pievos? Juolab, kad sakuros gali žydėti ir labai trumpai – nuo keleto dienų iki kelių savaičių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA