Kauno ir Prienų rajonų savivaldybių atstovai dalijosi patirtimi | Kas vyksta Kaune

Kauno ir Prienų rajonų savivaldybių atstovai dalijosi patirtimi

Krs.lt nuotr.

Geriau tiesti tiltus, nei tverti tvoras. Vadovaudamiesi šiuo principu Prienų ir Kauno rajono savivaldybių atstovai trečiadienį susitiko Raudondvario dvare ir prie arbatos puodelio aptarė aktualias problemas. 

Susitikimas vyko Prienų rajono Ekonominės plėtros, finansų ir investicijų komiteto iniciatyva, todėl daugiausia buvo kalbama apie ūkio problemas, investicinius projektus ir vadybą.

Pristatydamas savivaldybę, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pabrėžė, kad didžiausia jos stiprybė – bendruomeniškumas ir komandinis darbas. Rajono vadovas kalbėjo apie taikomas mokesčių lengvatas, ES lėšų panaudojimo galimybes, bendradarbiavimą su verslu, tačiau pabrėžė, kad daug darbų galima nuveikti ir be pinigų. „Kartais užtenka gero žodžio, paskatinimo, padrąsinimo“, – tvirtino meras.

Prienų rajono meras Alvydas Vaicekauskas ir jo komandos nariai domėjosi Vietos veiklos grupės darbu, švietimo, užimtumo ir kitomis problemomis.

Abi kaimyninės savivaldybės įsikūrusios prie Nemuno, jas kerta bendri keliai, todėl buvo diskutuojama ir apie transportą, dviračių takus, turizmą.

Nemažai Prienų rajono vaikų lanko Kauno rajone esančią Piliuonos gimnaziją. „Netrukus jus pakviesiu į šios gimnazijos rekonstrukcijos projekto pristatymą, kartu įkasime kapsulę“,- kolegai A. Vaicekauskui pranešė naujieną V. Makūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA